Велинград - online - “ВКТВ” с нов управител и контрольор 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“ВКТВ” с нов управител и контрольор
Публикувано 2012-01-17 09:34:53 от темпо

На извънредното си заседание на 13 януари Общинският съвет смени ръководството на търговското дружество “ВКТВ”. Досегашният управител Ибрахим Бухов, избран за временно изпълняващ длъжността (врид) преди повече от 3 години, бе освободен от поста. По предложение от групата на Общество за Нова България (ОНБ) за врид управител бе избран Борис Голомехов - икономист по образование, с дълъг стаж в сферата на туризма, общински съветник в предишния Общински съвет, като за период от 9 месеца бе и негов председател.

Общинската фирма “ВКТВ” вече има и нов контрольор. Договорът на предишния - Асан Кепчелев изтече и контролните функции от страна на общината съветниците повериха на Калина Накова, която също е с висше икономическо образование. 27 съветници гласуваха за нейното назначение.
Съветниците не поискаха нито от Б. Голомехов, нито от К. Накова да представят вижданията си за проблемите и бъдещето на “ВКТВ”.
Смяната на управителя на “ВКТВ” бе атакувана от ДПС още при гласуването на дневния ред с мотив, че точката е формулирана като обсъждане финансовото състояние на фирмата, а такова изобщо не е направено на заседанията на комисиите. Председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова защити оставането на точката в дневния ред с доклад на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Оказа се, че документът е постъпил в Общинския съвет през декември и е резолиран до председателите на комисиите по ТСУ и икономика Александър Гагов и Сергей Кичиков за разглеждане. Това обаче не се е случило нито през декември, нито през януари. Кметът Иван Лебанов каза, че уважава загрижеността на г-жа Кехайова, но предлага важната тема за търговските дружества с общинско участие да бъде разгледана на отделна сесия. “Под формата на загриженост искате да решите други неща”, обърна се към мнозинството Тома Пачалов, а Али Мареков каза, че сесията се свиква заради МБАЛ, а всички останали точки са за пълнеж. Въпреки тези настоявания с 15 гласа “за” точката влезе в дневния ред.
До обсъждане на финансовото състояние на “ВКТВ” обаче така и не се стигна. Нито един от съветниците не взе отношение по фактите и заключенията в доклада на ДКЕВР, който вече е и остарял, тъй като е за състоянието на дружеството през 2010 г. От ДПС направиха още един опит за отлагане, като изтъкнаха, че врид управителят Ибрахим Бухов не е известен и поканен на сесията, а от морална гледна точка поне трябва да присъства в залата.
Остро изказване направи София Ключкова, която напомни на съветиниците, че заради тяхното бездействие вече 6 години “ВКТВ” и болницата имат врид управители и не се провеждат конкурси за избор за легитимни ръководства. Според г-жа Ключкова “ВКТВ” е източило хиляди левове от общината.
Отношение по темата взе и Димитър Байрактаров, който участва в последните избори като кандидат-кмет, а на сесията присъства в качеството си и на журналист. Освобождаването на един врид управител и назначаването на друг врид управител, който ще е вечен, е смешно, подчерта той и предложи в решението си съветниците да запишат срок не по-дълъг от 3 месеца за провеждане на конкурс.
Бързането при смяната на управителя доведе и до комичната ситуация, когато съветникът Тодор Ушев от ОНБ предложи да бъде избран Борис Голомехов при положение, че все още не бе гласувано освобождаването на Ибрахим Бухов. В крайна сметка 15-те от мнозинството освободиха досегашния управител, а 20 съветници подкрепиха кандидатурата на Борис Голомехов. В 3-месечен срок ще трябва да стартира процедурата за провеждане на конкурс за избор на управител.
След дадената половинчасова почивка ръководството на Общинския съвет обяви, че гласуванията за врид управител и контрольор трябва да бъдат повторени, като съветниците гласуват поименно. Така бе поправен един от сътворените с предишните гласувания гафове, но остана още един. Въпреки настояването на Ек. Каферинова председателството така и не раздели в отделни решения освобождаването на стария и избора на новия управител на “ВКТВ”. Ако се стигне до оспорване, при това положение то ще засегне и новоизбраният врид управител. Елена Баева

Цифри от доклада на ДКЕВР за “ВКТВ”
52.4% са загубите на вода във водопроводната система при одобрен разчет от 40.5%.
477 543 кубика са неинкасираните количества вода през 2010 г.
41 000 лева са неплатените такси за водоползване и заустване. Начислените такси са 59 738 лева, а платените са едва 18 219 лева.
795 е броят на водомерите, на които “ВКТВ” е направило проверка през 2010 г. По разчет броят на проверените водомери е трябвало да бъде 2338.
40 600 е броят на жителите на общината, ползващи водоснабдителни услуги, а 37 255 човека ползват и канализационни услуги.
351 е броят на авариите във ВиК системата през 2010 г. - по-малко от разчета за 488. По ремонтната програма са вложени 245 000 лева.
454 лева е средната месечна работна заплата във “ВКТВ”, а месечното възнаграждение на управителя е 1804 лева.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай