Велинград - online - НДФ “13 века България” дари книги за библиотеките в Каменица и Чепино 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

НДФ “13 века България” дари книги за библиотеките в Каменица и Чепино
Публикувано 2012-01-24 09:05:46 от темпо

Библиотеките към читалищата “Васил Левски” в кв. Каменица и “Св.св. Кирил и Методий” в кв. Чепино получиха книги от Националния дарителски фонд “13 века България”. На 20 януари г-жа Виолета Миланова, експерт “Издателска дейност” към фонда, връчи книгите на председателите на читалищата Мария Матева и Георги Василев.

Фондът поддържа дългогодишни връзки с Велинград. През 2006 г. дари над 50 заглавия на библиотеката към читалище “Отец Паисий” в кв. Лъджене. Сега книги получават и другите две читалища в града, като заглавията са избрани от Издателския съвет към фонда с участието и на неговия изпълнителен директор художника Греди Асса. “Надяваме се, че предлагайки новоиздадени книги, сме в крак с нуждите на просветителската дейност на читалищата”, отбеляза г-жа В. Миланова, впечатлена от думите на читалищните дейци, че библиотеките от години нямат средства за нови книги.
От фонда са подбрали по 25 заглавия на обща стойност близо 1000 лева за всяка от библиотеките. Наред с художествената литература ценна придобивка за читателите са изданията от поредицата “Архивите говорят” на Държавна агенция “Архиви”, с която НДФ “13 века България” взаимодейства от години. В тези книги за първи път виждат бял свят непубликувани досега архиви и документи. Сред дарените заглавия са такива, свързани с възродителния процес, българо-турската дипломация в началото на ХХ век и други интересни теми от българската история.
Председателят на НЧ “Св.св. Кирил и Методий” Георги Василев прие дарението с думите, че винаги, когато се дарява на читалище, се казва “Благодаря!” и напомни, че самите народни читалища са направени от дарители с български дух. Г-жа Мария Матева, председател на НЧ “В. Левски”, сподели, че са приятно изненадани от жеста и приемат дарените книги с много радост, особено сега, когато средствата за културните институции са крайно недостатъчни.
Същия ден във Велинград бе и изпълнителният директор на фонда Греди Асса, който е провел среща с кмета Иван Лебанов.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води