Велинград - online - Наши таланти в красивата Виена 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Наши таланти в красивата Виена
Публикувано 2012-01-24 09:18:37 от темпо

На 12 януари 2012 г. талантливи певци и танцьори от Велинград потеглиха на дълъг път. Сборната група от вокална група “Караоке” и фолклорния ансамбъл “Чепино” отпътуваха за най-красивия град в Европа - Виена, където да представят достойно България с типичните за народа ни песни и танци.

Международният фолклорен фестивал се проведе на 14 януари в огромна и величествена зала, която едва побираше емоциите на всички участници, представящи 25 страни, сред които България, Сърбия, Гърция, Франция, Словения, Черна гора, САЩ, Хърватия, Унгария, Македония и много други.
Всеки един от съставите представяше най-доброто от своята култура и фолклор. Велинградските таланти участваха под номер 5 във фестивалната програма и натрупаните впечатления от съставите, представили се преди тях им показаха, че няма да им е никак лесно да поддържат високото ниво на музикалното и танцово изкуство. Въпреки голямата сцена и огромната публика, ВГ “Караоке” и ансамбъл “Чепино” се справиха повече от прекрасно.
Когато на сцената излязоха децата, публиката бе смаяна от красивите облекла и още дори преди да започнат да пеят, те бяха бурно аплодирани. ВГ “Караоке” освен със силата на песенното изкуство завладя публиката и с красив и елегантен танц. Тази комбинация се хареса изключително много на аудиторията, която се отблагодари за прекрасното изпълнение на талантливите деца с хиляди усмивки и аплодисменти.
След вокалната група на сцената излезе ансамбъл “Чепино”, представен от шестима танцьори. Уникалните български фолклорни ритми се харесаха изключително много на публиката, а танцът, изпълнен с голямо вдъхновение, неописуемо старание, патриотизъм и любов, впечатли всички. На сцената гордо се развяваха български трибагреници и емблемите на двата състава.
Фестивалът във Виена не бе с конкурсен характер и не можем да се похвалим със спечелени златни медали, но ние спечелихме нещо много по-ценно - представихме много достойно България и Велинград на международната сцена, заслужихме бурните аплодисменти и одобрението на публиката, както грамота, статуетка и много поздравления за представянето.
В града ни има много добри хора, за които съдбата на културните институции не е без значение и които въпреки кризата помогнаха на децата да изживеят мигове, които ще помнят цял живот. От сърце благодарим на г-н Николай Каров - президент на фирма “Каров ltd” за неговото голямо сърце, както и на Веселин Илиев - фирма “ВЕСИНЕЛ” и Зинка Благова - фирма “Родопи-нет”. Бъдете живи и здрави и нека доброто бъде винаги с вас!
Много благодарим за организацията на пътуването на Георги Василев, Георги Белев и Иван Пещерски, които ни помагаха всеотдайно.
Юлиана Ковачева, ръководител на ВГ “Караоке”

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай