Велинград - online - Темида остави Фидел Беев на свобода под условие 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Темида остави Фидел Беев на свобода под условие
Публикувано 2012-01-24 09:42:19 от темпо

С окончателно и неподлежащо на обжалване решение на Върховния касационен съд (ВКС) на 18 януари 2012 г. приключи едно от делата срещу бившия кмет на община Велинград Фидел Беев. По него Ф. Беев бе обвинен, че като кмет през 2004 г. е сключил на неизгодни сделки за доставка на 29 606 литра горива със СД “Братя Бееви”.

Този съдебен процес има всички основания да попадне в “Рекордите на Гинес” като очеваден пример за скоростта и ефикасността на българската съдебна система. Първото съдебно заседание бе на 24 март 2005 г. в Окръжен съд - Пазарджик. Междувременно Фидел Беев влезе в Народното събрание като депутат от ДПС и последваха 20 месеца и 6 отлагания на съдебни заседания, за да се стигне до сваляне на неговия имунитет и подновяване на съдебния процес на 14 декември 2006 г. в Софийския градски съд (СГС). Тогава вестник “Темпо” писа, че процедурните отлагания, експертизи и обжалвания в България могат да траят толкова дълго, колкото един депутатски мандат. Познахме: първата си присъда СГС произнесе на 14 юли 2009 г., на самия финал на дейността на предишния парламент. Присъдата обаче бе показателна за тежестта на закона: 3.6 години затвор за депутата.
Последва обжалване и нова, значително по-мека присъда на СГС от 10 май 2011 г. - 2 години затвор, но условно, с 5-годишен изпитателен срок. Обжалването продължи пред по-горната инстанция ВКС. Окончателното решение на ВКС е, че потвърждава отсъдената от СГС условна присъда.
В решението си върховните съдии пишат, че като кмет Фидел Беев е направил “сложна специална схема за създаване на договорни отношения между едновременно представляваната от него Община Велинград и СД “Братя Бееви”. По тази схема се е стигнало до “тотално елиминиране на законовия регламент за сключване на сделки, облагодетелстващи СД “Братя Бееви” и категорично в ущръб на Община Велинград”. С оглед размера на щетите обаче (около 16 000 лева, които ще трябва да бъдат върнати в общинската хазна), наказанието е условно.
Вечерта на 18 януари няколко печатни и електронни медии съобщиха, че бившият кмет на Велинград и народен представител от ДПС ще влезе зад решетките. Часове по-късно грешката бе поправена: и този път Темида остави Фидел Беев на свобода под условие.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола