Велинград - online - Позицията на Общината: Община Велинград не може да определи съдбата на Културния 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Позицията на Общината: Община Велинград не може да определи съдбата на Културния
Публикувано 2012-01-24 09:56:33 от темпо

Община Велинград не може да определи каква ще е съдбата на недостроената сграда на Културния дом в центъра на града, тъй като е заличена в дружеството, собственик на обекта.
Според официалните данни в Търговския регистър Община Велинград не е съдружник в търговско дружество “Хорос” АД, от който факт може да се заключи, че Общината не е страна в определянето на бъдещето на сградата. Имотът е частен и решението за неговото бъдеще се определя от неговите собственици.
Общинските съветници трябваше да дадат съгласието си на последната сесия за изминалата година, защото става въпрос за изменение на плана за застрояване на града.
През 2003 г. след срещи с инвеститори е създадено търговското дружество “Хорос” ООД с цел да се изгради голям център за туризъм, отдих, култура и забавления. Две години по-късно дружеството е преобразувано в акционерно, в което общинското участие е 25 процента. В последствие Общината и в частност Общинският съвет като принципал, не е участвала в увеличаването на капитала на дружеството, което е довело до драстичното намаляване на процента й на участие. От друга страна бизнесмени, собственици на останалите акции, ги препродават на друга компания.
През годините общината неведнъж е търсила различни варианти да завърши строежа, но на 20 декември 2011 г. пълномощникът на дружеството Деян Лазаров подава молба до Община Велинград с искане тя да бъде разрушена. Той посочва, че недовършената сграда на Културния дом е обществено опасна и с неестетичен вид за визията на центъра СПА-столицата на Балканите-Велинград. След внимателно проучване на посочените причини Община Велинград ги определя за основателни.
От своя страна настоящите собственици поемат ангажимент след разрушаването на Културния дом теренът да бъде заравнен и озеленен. Така зелените площи на града, които са предпочитани места за отдих, ще се увеличат, което ще бъде от полза не само за гражданите на Велинград, но и за неговите гости.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай