Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.01.12 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.01.12
Публикувано 2012-01-24 10:13:18 от темпо

СТРУКТУРА Новата структура на Общинската администрация ще бъде основна тема на редовната сесия тази седмица на 26 януари. Съветниците ще приемат и няколко програми, между които за развитие на туризма, овладяване популацията на безстопанствените кучета, управление на общинската собственост и др. В дневния ред са включени 35 точки.


ИЗБОРИ С указ от 16 януари 2012 г. президентът Георги Първанов насрочи частични избори за кмет на село Кръстава, община Велинград. Датата, на която ще се състои повторният вот, след като съдът касира редовните избори, е 22 април 2012 г.

ПЛАН С решение от 18 януари Община Велинград обяви обществена поръчка за избор на изпълнител на консултантски услуги по изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на Велинград и изготвяне на екологични оценки. Планът е с времеви хоризонт 2020 г. и цели устойчиво преодоляване на високата концентрация от икономически, природни и социални проблеми. Прогнозната стойност на поръчката е 367 900 лева, осигурени от ОПРР. Крайният срок за изготвяне на плана е 30 юни 2013 г. Откритият конкурс ще се проведе на 6 март 2012 г.

ПРОВЕРКА Началникът на Регионалния инспекторат по образование в Пазарджик Йордан Чалъков съобщи, че са получили сигнали за забавяне на заплатите в училища в община Велинград. От инспектората смятат да направят проверка, тъй като държавата е превела на общините всички дължими средства за образователната сфера.

БЮДЖЕТ Кметът на община Ракитово Любомир Петков отправи официална покана към гражданите да се включат активно в обсъждането на бюджета за 2012 г. Материалите по отчета за 2011 и бюджета за 2012 г. са на разположение в общината, желаещите могат да дават становища и мнения от 19 до 26 януари. Общественото обсъждане започва в 10 часа на 27 януари.

“ВАКАНЦИЯ” СПА столицата на България и Балканите Велинград ще има свой щанд на предстоящата в средата на февруари международна туристическа борса “Ваканция и СПА Експо”. Първоначално бе обсъждано тази година Велинград да не участва, тъй като изложението вече няма да бъде в НДК, но в крайна сметка общината и хотелиерите отново се нагърбват да рекламират курорта.

СОЦИАЛНИ Министерстото на регионалното развитие обяви, че са осигурени общо 5.3 милиона лева за ремонти на дирекциите “Социално подпомагане” в 68 общини. Сред тях е и дирекцията във Велинград. Одобрените 6 дирекции в област Пазарджик получават безвъзмездно финансиране от общо 385 123 лева. С тези пари ще се извършат нужните ремонти, ще се въведат мерки за енергийна ефективност и ще се подобри достъпът на хора с увреждания до офисите на Агенцията за социално подпомагане. Срокът за изпълнение е 24 месеца.

“СТРОЙКОМ” Общинското дружество “Стройком” в скоро време ще бъде обявено в несъстоятелност. Делото е насрочено за 26 януари 2012 г. в Окръжния съд в Пазарджик.

ПРОЕКТ СОУ “Методи Драгинов” в Драгиново е едно от шестте училища в област Пазарджик, включени в проекта “Аз мога - дай ми шанс”. Проектът е в помощ на деца със специални образователни потребности, които имат затруднения по математика. Обучените преподаватели ще използват специалната методика РЕМЕЛКА, разработена в Холандия. Работата по проекта се финансира от Оперативната програма “Развитие на човешките ресурси”.

ПАНАХИДА В църквата “Света Неделя” в Ракитово на 18 януари отец Стоил отслужи панахида за две деца, починали от рядко заболяване в края на 2011 г. заради отказ на държавата да осигури средства за тяхното лечение. Инициативата бе на Националния алианс на хората с редки болести, в който членува и отец Стоил.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай