Велинград - online - Какво печелим от ранните записвания за лято’2012 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Какво печелим от ранните записвания за лято’2012
Публикувано 2012-01-31 10:00:19 от темпо

Лазар Асьов е представител на туристическата агенция “Оазис-А” във Велинград. Разговаряме с него за новия туристически сезон, за който придвидливите и искащи да спестят средства се подготвят още отсега:
- Пътуват ли велинградчани повече през последните години?

- Като че ли ги е страх. Нашият пазар е по-ограничен: хората искат да пътуват, желанието е налице, но възможностите са по-малки. От няколко години се наблюдава навлизане на различни фирми на велинградския туристически пазар, но велинградчани винаги имат едно наум. Година-две са малко, за да се наложи една фирма на пазара. Местните фирми като нашата са малко, стремим се да дадем възможно най-доброто и ще продължим да го правим. Ежегодното увеличаване на туристопотока при нас е доказателство, че успяваме.
- Ниската цена ли е най-важното за туриста?
- Не само ниската цена.Клиентът се влияе от качеството на услугата на достъпна цена. Високата цена също не винаги е гаранция за качество. Много ниските цени, които се срещат на туристическия пазар, са един вид подвеждащи за туриста с цел привличането му към дадена туристическа агенция.
- Сега е времето на ранните записвания - какви са ползите за туристите от тях?
- Много хора отсега плануват летните си отпуски, което е плюс. Така имат стопроцентова възможност да се възползват от намаленията на туроператорите за ранни записвания и да спестят от предвидения за почивка бюджет. Не гледаме на туриста като на подвижна баннкнота, от която всячески трябва да изкараме пари, а се стремим да го спечелим като дългосрочен клиент. В момента предлагаме промоции за ранни записвания с 5 до 20% по-ниски цени в зависимост от периода на почивката. През месец май всяка година имаме промоции за почивка на гръцкото Беломорие - Халкидики, като отстъпката е от 30 до 50%. Това означава, че велинградските туристи имат възможност да почиват за 5 дни на море за 60-70 лева. По този начин налагаме един стандарт специално за велинградчани - добри условия на ниски цени.
- В какво се състои новата ви идея за специален вагон до гара Аврамово?
- Това е нова услуга, която ще предложим на гостите на Велинград през това лято. Ще организираме 50-минутно пътуване със специален вагон на теснолинейката от Велинград до гара Аврамови колиби, която всички знаят като най-високата на Балканския полуостров. Там преоблечени като каубои ще свалят туристите “принудително” от влака и с каруци ще направят преход около 2 километра до близкия рибарник, където на поляната ще хапнат домашно приготвени местни ястия, ще могат да ловят риба, да берат билки и горски плодове, а накрая ще ги върнем с микробус до Велинград.
- Още новости, които ще предложите през 2012 година?
- Тази година разширяваме дейността, като ще се опитаме да предложим на велинградчани не само близки туристически дестинации като Гърция и Турция, а да отворим път и към Европа - Виена, Будапеща, Рим, Париж и др. По отношение на входящия туризъм вече имаме сериозни договорки с туристи от Турция и Русия. Ще продължим работата си с израелските туристи, които вече 2 години идват във Велинград. Много малко хора знаят какво райско кътче е Велинград и трябва да работим, за да го наложим като европейска СПА и балнео дестинация. Голяма грешка е работещите тук туроператори да се насочват само към СПА услугите, защото балнеологията може да предложи много повече. Трябва да поставим СПА и балнеологията успоредно и да развиваме и двете.
Подновихме договорите с авиокомпании и вече предлагаме във Велинград закупуване на самолетни билети с големи отстъпки. Знаем, че 2012 г. ще е трудна за всички, но ще работим така, че “Оазис-А” да продължи да бъде добрият избор за велинградчани.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води