Велинград - online - 48 часа бедствено положение 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

48 часа бедствено положение
Публикувано 2012-01-31 10:04:33 от темпо

Заради обилният снеговалеж и скъсан далекопровод на 26 януари 2012 г. областният управител Дончо Баксанов със своя заповед обяви бедствено положение в община Велинград. Междувременно най-тежките проблеми бяха овладени, а бедственото положение бе официално отменено след 48 часа.

Ситуацията във Велинград не бе критична, но на 26 януари скъсан заради снеговалежа далекопровод остави без електричество Пашово, Цветино, Света Петка, Юндола и Чолаково. Спирането на тока на много места доведе и до липса на вода. В общината бе сформиран кризисен щаб, който се зае с сформирането на екип и специализирана техника за най-критичните райони.
Многото сняг наруши транспортните връзки по маршрутите Велинград - Сърница, Юндола - Пашово и Юндола - Белово. Областният управител нареди в почистването на републиканските пътища в района на Юндола и участъка Юндола - Белово да се включат роторни снегорини.В първия ден дефилето към Варвара също създаде затруднения на пътуващите, но след това бе почистено Тежката зима доведе и до сериозни проблеми движението на теснолинейката по маршрута Септември - Добринище, като забавянето бе голямо.
На 26 януари автобусът, превозващ ученици до училището в Абланица, не успя да стигне крайната си цел. За да се избегне рискът от блокиране на децата по зимните пътища, 26 и 27 януари бяха обявени за неучебни дни в Абланица.
Във Велинград положението със снегопочистването бе трудно, като “Еко Титан” включи цялата си налична техника и успя да почисти и опесъчи централните пътища, но не и страничните улици. Много велинградчани се оплакаха заради трудното придвижване из града, още повече, че новият сняг наваля върху стар лед.
Тежкият сняг нанесе различни щети. Падна козирката на бензиностанцията на “Беев груп” на бул. “Съединение”, като за късмет в момента не е имало зареждащи автомобили и инцидентът се размина без пострадали хора. На бул. “Хан Аспарух” на снега не издържа навес на заведение, който също падна без да нарани преминаващи пешеходци.
В капана на снега ще останем и през настоящата седмица - синоптиците прогнозират още дни наред да бъде студено и да вали сняг.
Темпо Ако снегът е бедствие, то е от най-красивите. Доказват го и снимките на Мария Табакова от фото “Класик” - Велинград.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай