Велинград - online - Кметът на Сърница поиска приходите от общински имоти 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Кметът на Сърница поиска приходите от общински имоти
Публикувано 2012-01-31 10:12:32 от темпо

Общинският съвет дебатира искането на кмето на Сърница Мустафа Аликанов да му бъдат предоставени за управление всички имоти общинска собственост, намиращи се на територията на кметството. 70% от приходите от сделки и наеми от тези имоти да влизат директно в сметката на кметство Сърница и да се използват за капиталови разходи или съфинансиране по проекти. Предложението бе внесено от съветника от ГЕРБ Радослав Димов.

Първи срещу идеята се изказа общинският кмет Иван Лебанов, който предупреди съветниците, че ако приемат искането на кмета на Сърница, могат да очакват верижна реакция с подобни искания от още кметове. Ако сте решили да го подкрепите, гласувайте такива права за всички кметове на кметства, настоя градоначалникът.
Али Мареков от ДПС призова колегите си съветници да не мислят тяснопартийно. Той приветства инициативата на сърнишкия кмет, но определи решението като крайно нецелесъобразно. Мотивира се с факта, че със събираните местни данъци, такси и наеми Велинград е донор за всички малки населени места и е логичен въпросът какво би станало, ако общинският център запазва приходите само за себе си. Ние сме съветници не от определено населено място, а на цялата община, заяви Али Мареков.
Всеки кмет, който иска - да си внесе предложение и да получава част от наемите, опонира Реджеп Ходжов. Екатерина Каферинова попита какво ще стане тогава с общия бюджет и капиталовата програма.
Кметът на Сърница М. Аликанов настоя, че искането е мотивирано и е капка в морето за община Велинград. Той заяви, че е съгласен да бъдат намалени парите за Сърница в капиталовата програма.
Точка на спора сложи Златко Златанов, който каза, че всеки кмет трябва да тропне по масата и да иска, за да му се даде, но кметът на общината и Общинският съвет трябва да защитават правата на всички. Вносителят на предложението го оттегли за следваща сесия, като междувременно ще се проведе и среща с всички кметове на кметства.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води