Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 31.01.12 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 31.01.12
Публикувано 2012-01-31 10:24:40 от темпо

СТРУКТУРА Приемането на новата структура на Общинска администрация бе отложено за извънредна сесия на 8 февруари. Точките бяха оттеглени от кмета Иван Лебанов, който подчерта, че решението не е лесно, но ако не изпълни разпоредбите на финансовото министерство за 15% съкращения на служителите, общината ще понесе санкции. До извънредната сесия съветниците ще се запознаят подробно с последните изменения в структурата, които предвиждат съкращения и в ОА, и по кметствата.


АВТОГАРА С 23 гласа “за” и 5 “въздържал се” Общинският съвет взе решение за изменение на плана за регулация, с което се обособява втора автогара на територията на Велинград. Искането е на “Яни комерс” ЕООД. В парцела близо до Кооперативния пазар, където преди години имаше автогара, бе одобрено ново застроително петно за нискоетажно строителство и зона на обществено обслужване.

ИЦМСБ Изменен бе правилникът за дейността на общинското предприятие “Информационен център за малък и среден бизнес” (ИЦМСБ). Длъжността на управителя вече ще бъде “директор”. В числения състав на ИЦМСБ са одобрени директор, 7 щатни длъжности и 2 сезонни за по 4 месеца.

ТУРИЗЪМ Съветниците приеха отчет за 2011 и програма за развитие на туризма през 2012 г. Събраните през миналата година средства от туристически данък възлизат на 227 987 лева.
ВОДОПРОВОД След спорове между съветниците хотел “Деви” получи съгласие за възмездно срочно право на водопрокарване и водопренос от съществуващия общински водопровод от сондаж “Власа”.

СОЦИАЛНИ Утвърден бе нов състав на Обществения съвет за публичен контрол на дейностите по социално подпомагане. Председател на съвета ще бъде зам.-кметът Атанаска Хрисчева, а зам.-председател става съветникът Александър Гагов.

НАРКОТИЦИ Общинската комисия по наркотични вещества също е с нов състав, председателстван от зам.-кмета Атанаска Хрисчева. Съветниците избраха за свой представител в комисията Васил Аврамов.

АДВОКАТ Общинският съвет ще сключи договор за правна помощ с адвокат Иво Лулчев от Пазарджик. Юристът бе предложен от председателя на Общинския съвет Дияна Кехайова, но част от съветниците се възпротивиха, че са принудени да гласуват за човек, когото не познават и не присъства на сесията. Реджеп Ходжов припомни, че Иво Лулчев е бил адвокат на общината при кметуването на Стоян Дулев и е запознат с общинските дела. Решението бе гласувано с 15 гласа от мнозинството, а Тома Пачалов от БСП обяви, че липсва становище на комисиите и се гласува “на тъмно”.

УЛИЦИ 12 улици във Велинград бяха наименовани с решение на Общинския съвет във връзка със зачестили молби за издаване на удостоверения с административен адрес. От ОА предложиха предимно имена на български поети и писатели.

БЕДСТВИЯ Съветниците одобриха Общински план за защита при бедствия. Към него бяха приети планове за действие при силни земетресения, наводнения, снегонавявания и поледици, ядрени и радиационни аварии. Числеността на доброволното формирование за защита при бедствия ще бъде 35 доброволци: 15 във Велинград, 10 в сърница и по 5 в Кръстава и Пашово.

ПЛАЖ Общината ще насрочи пет търга за отдаване под наем на пет помещения на територията на Централния минерален плаж. Те ще се отдават за сезонна търговия от 15 май до 15 септември за срок от 5 години.

ПИТАНЕ Политическата група на ГЕРБ отправи питане до кмета на общината с искане за поименно изброяване на сключените граждански договори с физически лица, с пенсионирани за прослужено време и старост, предмета и срока на тези договори. Отговорът бе представен писмено и се оказа, че съдържа само гражданските договори за януари 2012 г. Кметът Иван Лебанов поясни, че такива договори се сключват месец за месец, а в питането не е определено за какъв период се иска информация.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай