Велинград - online - Общината с програма какво ще продава през 2012 г. 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината с програма какво ще продава през 2012 г.
Публикувано 2012-01-31 10:30:57 от темпо

На сесията на 26 януари Общинският съвет прие стратегия за управление на общинската собственост в периода 2012 - 2015 г. и програма за настоящата година.
Александър Гагов за пореден път отправи критики към дирекция “Общинска собственост”, че има много общински имоти с изтекли договори и приключили съдебни процедури, които не се обявяват на търг и за тях се плащат ниски наеми. Съветникът предложи специална комисия да направи ревизия на всички договори за общински обекти.

Заместник-кметът с ресор финансова дейност Мустафа Джамбаз обяви, че няма нужда от подобна комисия, тъй като вече са предприети конкретни действия по събиране на дължимите средства и контрол на договорите. Той обеща скорошни резултати, включително прекратени договори и засилен контрол по отношение на поставянето на рекламни елементи.
От своя страна кметът Иван Лебанов съобщи, че на следваща сесия администрацията ще предложи промяна в наредбата за наемите. Препоръки за по-високи цени на общинските наеми е отправила Сметната палата. Промените ще се обсъждат и гласуват в Общинския съвет.
В програмата за управлението на общинската собственост за 2012 г. са изброени конкретно намеренията на общината за продажба на общинско имущество. Във Велинград ще бъдат предложени за продажба старата община в Чепино, бившата сграда сградата на “Стройком” и ъгловото помещение на блок “Орфей”; в Абланица - бившето работническо общежитие и в Света Петка - бившия цех за килими. Общината ще продава 3 парцела във Велинград и 14 парцела за жилищно строителство в Юндола. От продажбата на земя общината очаква да спечели през настоящата година 760 000 лева, а от продажба на стради - 1 160 000 лева.
Според програмата община Велинград ще прекрати участието си в три търговски дружества: в акционерното дружество “Сютка 2000”, създадено по пропадналия проект “Сютка”, в охранителното “Булгард”, където има 20% и в “Свежина”, където общинският дял е 34%.
В раздела за отстъпено право на строеж (ОПС) фигурира интересното предложение за даване на безвъзмездно ОПС на Българския параолимпийски комитет за построяване на спортна база на Юндола.
В момента общината отдава под наем 26 помещения и 15 терена (без петната за тротоарно право). През 2012 г. очакваните приходи от наеми на терени са 80 000 лева, от имущество - 145 000 лева.
По програмата за 2012 г. община Велинград не е предвидила средства за придобиване на имоти.
Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води