Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 31.01.12 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 31.01.12
Публикувано 2012-01-31 10:38:41 от темпо

ЗИМА От покрива на читалище “Отец Паисий” - красивото лице на зимата във Велинград.

ГРИП От 25 януари 2012 г. на територията на цялата област Пазарджик официално бе обявена грипна епидемия. Решението бе взето от Регионалния пандемичен комитет, свикан от областния управител Дончо Баксанов. Причина за обявяване на епидемията е рязкото покачване на броя на болните от остри респираторни заболявания и усложнения като пневмонии. Засега на територията на община Велинград няма затворени заради грипа детски градини и учебни заведения.

КУЛТУРЕН ДОМ Граждани започват събиране на подписка против решението на Общинския съвет за събаряне на Културния дом. Подписката ще бъде малък градски референдум за мнението на велинградчани, след което ще бъде депозирана в Общинския съвет, съобщиха организаторите.

ОПРЕДЕЛЕНИЕ Трима общински съветници от ДПС обжалваха пред Административния съв в Пазарджик решението на местния парламент, с което за временно изпълняващ длъжността кмет на Кръстава бе определен Мустафа Еюпов. С определение от 23 януари съдът остави жалбата без разглеждане и прекрати делото. Мотивът на съдиите е, че съветниците нямат правен интерес от оспорване на решението на колективния орган, тъй като не са засегнати техни лични интереси. Определението може да се обжалва пред ВАС.

КОНКУРЕНЦИЯ Нова търговска верига стъпи на велинградския пазар - на 26 януари отвори врати магазин “Билла”. Така конкуренцията между големите вериги и по-малките магазини в града навлезе в нова фаза.

“РАЗВИТИЕ” На 24 януари в Министерството на труда и социалната политика Община Велинград подписа споразумение за финансиране на бъдещия Общностен център “Развитие”. Центърът е част от проект, който ще подпомага деца до 7-годишна възраст от семейства с ниски доходи и деца с увреждания да повишат готовността си за посещение на училище.

ПОРЪЧКА Община Ракитово обяви обществена поръчка за доставка на горива за нуждите на Общинска администрация и кметствата Костандово и Дорково. Конкурсът е насрочен за 27 февруари 2012 г. Общата стойност на горивата е 114 000 лева, а срокът за доставка - 12 месеца.

СЕМИНАР На 31 януари във Велинград ще се проведе семинар по Програмата за развитие на селските райони с лектори от Министерството на земеделието и храните, Държавен фонд “Земеделие” и Изпълнителната агенция по горите. Темата е свързана с възстановяването на горския фонд.

КАМПАНИИ Две национални кампании на здравни теми ще организират различни прояви на 31 януари в Ракитово. В читалище “Будилник” ще текат събитията по кампанията “Животът е безценен! Не го заменяй за дрога!”, насочена срещу употребата на наркотици. В кафето на АПК ще бъдат прожектирани филми от кампанията “Работете внимателно! Пазете живота и здравето си!”, които са насочени към ограничаване на производствения травматизъм в строителството, дърводобива и др. стопански дейности.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води