Велинград - online - Ротари помага на таланти 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ротари помага на таланти
Публикувано 2012-02-07 09:56:34 от темпо

Ротари клуб - Велинград се събира всеки вторник в хотел “Олимп”, а една от най-хубавите срещи през годината е тази, на която се връчват наградите на талантливи деца от общините Велинград и Ракитово. Средствата за тях се набират по време на благотворителния Коледен бал, който клубът организира всяка година.
Официалното награждаване се състоя на 31 януари, като тазгодишният президент на Ротари д-р Илза Попова подчерта, че така клубът се стреми да подпомага лидерството сред младите хора.
“Във вас е надеждата на обществото”, каза д-р Попова на наградените и допълни, че клубът с радост отбелязва и цени сериозните постижения на още много деца и младежи от двете общини, но няма възможност да награди всички.
Награди от Ротари получиха 9 талантливи момчета и момичета, постигнали през 2011 г. успехи в областта на науката, спорта и изкуството:
Верка Костандовска, която продължи и през 2011 г. да записва челни класирания в състезания по шахмат и да участва в единствения Театър на сенките в България, който събира на сцената хора с нарушено зрение. Верка учи в училището за деца с нарушено зрение “Луи Брайл” в София.
Мария Гаралова, ученичка в СОУ “Св. Климент Охридски” в Ракитово, която с есето си спечели първа награда от националния конкурс “Обичам природата и аз участвам”, организиран от МОСВ и фондация “Димитър Бербатов".
Ати Кисимова - една от най-малките изпълнителки в ансамбъла за автентичен фолклор “Драгиново”, наградена с приз за съхраняване на националните традиции на фестивал в Беларус.
Спаска Китова - дванадесетокласничка от ПГИТ “Алеко Константинов”, която победи в национално състезание за сервитьори и спечели втора награда от националното състезание по природни науки и екология.
Борислав Даскалов - Диана Енчева - двойката на Клуб за спортни танци “Импулс”, която през 2011 г. многократно се качи на почетната стълбичка на победителите в различни състезания у нас и в чужбина.
Кристиян Йорданов от КСТ “Импулс”, на когото клубът присъди награда за спортно дълголетие, тъй като в продължение на години той е на върха в латино-танците, включително и през 2011 г. като шампион на България заедно с Вероника Гаджева.
Мариам Маврова, която донесе медали и призови класирания от музикални фестивали в Дания, Германия и Полша и достигна до финала на Евровизията за деца, където спечели най-ценната награда за всеки творец - първо място в гласуването на публиката.
Вангелина Драганова - възпитаничката на Плувен клуб “Белмекен”, която през 2011 г. подобри няколко национални рекорда в плуването и сега е нашата голяма надежда да извоюва квота за участие на предстоящата Олимпиада в Лондон.
Връчвайки наградите, д-р Илза Попова благодари и на родителите, преподавателите и треньорите на наградените за тяхната помощ и съпричастност, без които успехът е невъзможен
. От името на КСТ “Импулс” треньорката Мая Кондарева-Енчева поднесе на Ротари клуб - Велинград изящен приз като израз “не само на благодарност, а и на уважение” към благотворителната дейност на ротарианците.
Вангелина Драганова не успя да присъства, зъщото е на лагер на Белмекен, но треньорът на ПК “Блемекен” Велчо Клешков също благодари на клуба, подчертавайки, че такова признание не са получавали от друга институция.
Дългогодишната ръководителка на ансамбъл “Драгиново” Грета Кадьова завърши вечерта с думите, че трябва да пазим българските си корени и затова е похвална грижата към младите таланти.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай