Велинград - online - 90 години СОУ “Васил Левски” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

90 години СОУ “Васил Левски”
Публикувано 2012-02-07 10:00:49 от темпо

Научно-практическа конференция в СОУ “В. Левски”
На 3 февруари 2012 г. СОУ “Васил Левски” - Велинград бе организатор и домакин на научно-практическа конференция, посветена на предстоящия 90-годишен юбилей. За тема на конференцията бе избрано приложението на информационно-комуникационните технологии (ИКТ) в управлението на училището.

Директорът Емил Моллов обаче откри работата на форума по натрадицонен начин - с 40 съвета как в ежедневието си да мислим и действаме позитивно. Това зареди с положителна енергия гостите, сред които заместник-кметовете Георги Янчев и Мустафа Джамбаз, директори, помощник-директори и преподаватели от различни училища в общината.
Георги Янчев поздрави организаторите на научната конференция, отбелязвайки, че информационните технологии вече са неделима част от нашия живот и образование, а СОУ “Васил Левски” е сред водещите в тяхното въвеждане. От името на началника на Регионалния инспекторат по образованието Йордан Чалъков, който е почетен председател на конференцията, г-жа Александра Полищук поднесе поздравителен адрес и насърчи споделянето и популяризирането на добрите научни практики в българските училища.
В рамките на научната конференция бяха изнесени пет доклада. Директорът на СОУ “Васил Левски” Емил Моллов представи възможностите на информационно-комуникационните системи и как с тяхна помощ може да се оптимизира управлението на съвременното училище. Г-н Неджат Кехайов разгледа ИКТ като средство за по-ефективна работа на колегите си помощник-директори по учебна дейност. Практически модели за работа в класната стая на иноваторите предложи Цвета Гергова, начален учител в ОУ “Неофит Рилски”, а колежката й от СОУ “В. Левски” Кинче Благова посвети доклада си на използванването на интернет в образователно-възпитателния процес. Г-жа Ал. Полищук разказа за националния конкурс за директори “Иновации в управлението” и за стартирането на нова творческа практика с използване на ИКТ по темата “Моята зелена приказка”.

Образование на европейско ниво
“Където и да отида в Европа, всяка година срещам много силни ученически отбори от Велинград и техния ръководител госпожа Людмила Рижук!”- така започна разговора г-н Хенрик Граверсен, ръководител на ученически компании от Дания.
На 31 януари 2012 г. в СОУ ”Васил Левски” се проведе среща между ученическите компании и представители на училище “Eрверсколе” от град Хернинг, Дания. Тези срещи са традиционни за нашето училище. Неотдавна, през месец октомври, ни гостуваха и учители от Испания и Румъния, работещи по програмите на “Джуниър Ачийвмънт”. Гостите се запознаха с презентациите и дейността на ученическите компании от Велинград, споделиха своя опит и обмениха идеи с учениците за бъдещето им представяне в европейските състезания. Направи впечетление, че много от датските ученически компании се превръщат в реални фирми, които работят успешно дори след завършването на учениците.
Тези срещи напълно отговарят на стратегията на училището, на училищната мисия и визия за качествено европейско образование. Да прилагат познанията си в практиката и в реалния живот е една от основните цели и задачи на програмите на ”Джуниър Ачийвмънт”. Това кореспондира и с европейската лисабонска стратегия за формиране на икономическа култура у всички подрастващи. В този аспект СОУ ”Васил Левски” не само дава възможност на учениците да се срещат с лектори от България и чужбина, обменяйки опит, но и ежегодно организира посещения на ученици на европейски форуми, където те да придобиват опит и самочувствие и да “сверяват часовниците си” спрямо работата на европейските си съученици.

Юбилеят ще влезе в националната програма
Историкът Стоян Джевезов, който е секретар на Общобългарския комитет “Васил Левски” и председател на фондацията “Васил Левски”, на 30 януари 2012 г. гостува на СОУ “Васил Левски” във Велинград. Срещата бе част от програмата за патронния празник на училището, което се подготвя за честването на своя 90-ти юбилей.
Срещата бе открита с химна на училището, който преди дни е записан в професионално звукозаписно студио в София с нов аранжимент. Това също е част от подготовката за юбилея, с който ще бъдат отбелязани 90 години от откриването на първото средно училище в Чепинското корито, чийто правоприемник е СОУ “Васил Левски”.
Г-н Джевезов подчерта, че юбилеят на училището във Велинград ще бъде включен в националната програма за честването на 175 години от рождението на Васил Левски. На предстоящия разговор в Министерството на културата ще бъде поканен и директорът Емил Моллов като председател на общинския комитет “Васил Левски” във Велинград.
Пред учениците Стоян Джевезов определи Васил Левски като безспорен герой и най-светлата историческа личност в България. Левски няма никога да бъде забравен, защото чрез младите хора винаги ще бъде предавана паметта за него. С прозрението си, че национално-освободителната борба не е чакане на помощ отвън, Левски е завършен идеолог и политик. Според историка Левски и Раковски са гениални революционери, а Ботев - гениален поет. Г-н Джевезов бе категоричен, че нравствените послания на Васил Левски за борбата винаги ще са актуални, защото борбата никога не свършва.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай