Велинград - online - След три осъдителни присъди съдът оправда Атанас Водев 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

След три осъдителни присъди съдът оправда Атанас Водев
Публикувано 2012-02-07 10:07:44 от темпо

На 31 януари 2012 год. Окръжен съд - Пазарджик оправда Атанас Водев, временно изпълняващ длъжността кмет на Община Велинград през 2005 г., по наказателно дело за умишлена безстопанственост.
Делото започна през август 2009 г., след като преди това прокуратурата разследва близо 4 години договор, подписан от врид кмета Атанас Водев с фирма “Транков БГ” ООД за строително-ремонтни дейности за ликвидиране на щетите от големите наводнения през лятото на 2005 г.
Обвинението срещу Атанас Водев е, че е причинил на общината щета от 28 000 лева, тъй като 95% от договорираната сума е изплатена авансово на фирмата, но в същото време тя не е изпълнила част от заложените ремонти като подпорни стени на река Чепинска и по пътя Сърница - Орлино.
След първата присъда делото отива в Апелативен съд - Пловдив, откъдето го връщат в Пазарджик. Следва нова осъдителна присаъда и ново обжалване в Пловдив. При третото разглеждане на делото в съдебно заседание на 20.01.2011 година прокурорът доказва нов, по-висок размер на причинената щета от 345 418 лева и изменя обвинението. Последвалата нова осъдителна присъда е за щета от 205 335 лева. Но и тя е отменена от Пловдивски апелативен съд и делото върнато за четвърти път в Пазарджик.
По време на последния (засега) четвърти процес представителят на държавното обвинение отново променя обвинението, като вече твърди, че щетите за Община Велинград са в размер на 246 410 лв. Но с постановената на 31 януари 2012 г. присъда екскметът Атанас Водев е признат за невиновен по обвинението. Мотивът на съда да оправдае бившия кмет е, че същият е сключил договора и е платил авансово 95% от договорената цена, действайки в изпълнение решение на колективен орган - общинска комисия и на базата на Закона за обществените поръчки в редакцията му към момента на деянието.
Отхвърлен е изцяло предявеният от Община Велинград граждански иск в размер на 246 410 лв. за нанесените имуществени вреди, както и искът за законовата лихва върху посочената сума.
Присъдата не е окончателна и трябва да изчакаме 15-дневния срок, за да видим дали прокуратурата ще обжалва и делото ще отиде за пети път в Пловдивския апелативен съд.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води