Велинград - online - 15-годишна поетеса сама издаде първата си книга 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

15-годишна поетеса сама издаде първата си книга
Публикувано 2012-02-13 22:11:17 от темпо

На колко години човек може сам да напише, да издаде и да представи своята първа книга? Нели Мануилова е на 15 години и вечерта на 10 февруари 2012 г. доказа пред велинградската публика в Художествената галерия, че всичко това е по силите й.
Стихосбирка “Първо цвете” е сбъдната мечта - Нели пише първото си стихотворение на 8 години и още тогава се ражда мечтата за собствена книга.
Това първо стихотворение “Пролет” има щастлива съдба, на 16 март 2007 г. то излиза на първа страница на вестник “Труд” - шанс, който спохожда малцина поети. След него Нели Мануилова пише още над 100 стихотворения и представя 27 от тях в първата си стихосбирка - числото 27 не е избрано случайно, а заради мистично и божествено значение на цифрата 7.
Интересно и поучително е как книгата от мечта става реалност. Нели Мануилова сама финансира издаването й, печелейки стипендия от фондация “Комунитас”. Участва с литературна творба, успява да стигне до трудния кръг с телефонно интервю и в крайна сметка се преборва с голямата конкуренция и получава едногодишна стипендия плюс ваучер за книги. Има пълното право в стихотворението си “Напред” да заяви “Ще докажа, че мога и сама...”.
На обичайния въпрос защо пише деветокласничката от СОУ “Васил Левски” отговаря без колебания “За да променя света”. И споделя, че стихът блика от душата й, кара я да се усмихва или да плаче, дава й цел и утеха, възможност да споделя и амбиция да променя света към по-добро.
Да сподели радостта на авторката в галерията бе нейната преподавателка по литература г-жа Ангелова, която си спомни как още от пети клас Нели й е подарявала стих за всеки празничен ден. На младите творци днес е много трудно, те трябва не само да имат талант, а и да са добри мениджъри. Всяка постигната цел отваря път за нова, не спирай да пишеш и нека сърцето ти е изпълнено с вяра и доброта, които да даряваш на читателите, пожела г-жа Ангелова на Нели Мануилова.
С голям букет в ръка директорът на СОУ “Васил Левски” Емил Моллов пожела на младата поетеса това първо цвете да прерасне в букет от все така красиви цветя и я поздрави, че геройски е подготвила всичко сама.
На финала на вечерта авторката прочете любимата си творба “Помниш ли”, а ние избрахме за вас и като пожелание към Нели Мануилова нейното стихотворение “Дишай”. Елена Баева

ДИШАЙ
Ще ти кажа нещо - просто дишай!
И напред ти не върви, а тичай!
Не позволявай никой да те наранява,
не остaвяй никой пътя ти да скланя!

Ще ти кажа нещо - просто дишай
и като за последно всеки ден обичай!
Не позволявай никой да отнеме любовта ти,
не оставяй никой да почерни младостта ти!

Ще ти кажа нещо - просто дишай
и щастието си недей отричай.
Всеки миг ти изживей щастливо -
живота просто изживей красиво!
Нели Мануилова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай