Велинград - online - ОТЗВУК: Време е да направим Инициативен комитет против събарянето на Културния д 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ОТЗВУК: Време е да направим Инициативен комитет против събарянето на Културния д
Публикувано 2012-02-21 08:51:37 от темпо

Няколко реда относно позицията за събарянето на Културния дом на г-н Христо Семерджиев - уважаван културен деец.
Много често се срещаме с израза “Настоящите млади хора са коренно различни от нас, по-възрастното поколение”. Какво всъщност ги прави толкова различни? Разбира се, това е времето, в което те живеят - 21 век, век на компютърната техника, новостите в медицината и т.н. Младото поколение вече се чувстват европейски, с повече възможности и изсквания. Още от ученическата скамейка имат контакти, срещи, съревнования с връстниците си от европейските държави.
С една дума: минало е времето на “тумбаците и чифте пищови”. Отминава и времето, в което ние възрастните, си казваме “Приятна баня” и “Честита баня”, защото къпането вече е ежедневие, а не празник.
В същия момент и културните изяви не са ежедневие. Мисля, че за всеки от нас посещението на една хубава културна изява е празник. Никой не коментира как се е къпал, но след една хубава постановка се зареждаме с положителна енергия, разтоварваме се от проблемите на ежедневието и дълго коментираме.
Радвам се, че градът ни кипи от културни изяви. Това го виждаме и в градове като Петрич, Банско, Гоце Делчев. Защо ли тези градове не са се задоволили само с това, а са построили културни домове?
Не е вярно, че Къщата на Цвета, читалище “Отец Паисий” и библиотеката в него са достатъчни за настоящето и бъдещо поколение на Велинград. Знаем, че когато има голяма изява, през лятото това се прави на площад “Николай Гяуров”. Ами през зимата и в дъждовните дни?
Уважаеми съграждани, хора като д-р Любомир Крантев, Ангел Горанов и д-р Любен Атанасов не са единствените интересуващи се от съдбата на Културния дом. Обадиха се велинградчани, живеещи в Хасково, които са съпричастни с нас и също ще направят подписка против разрушаването на сградата. Тези, които мислят различно, просто да не се подписват и да си стоят пред телевизорите.
Казано е “Помогни си сам, за да ти помогне и Господ”. Наистина е необходим инициативен комитет и подписка - малък градски референдум, за да разберем не отделни мнения, а мнението на гражданите на Велинград.
Предлагам всички, на които (както казват младите) “им пука” за Културния дом, да се съберем в кафето на читалище “Отец Пасий” в неделя, 26 февруари 2012 г. в 14 часа, за да направим инициативния комитет. Ще се радваме на присъствието и на млади хора.
Н. Малчева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води