Велинград - online - Общината отвори Кална баня 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината отвори Кална баня
Публикувано 2012-02-21 08:58:48 от темпо

Символично или не, след повече от 4-годишно прекъсване, Кална баня отвори врати в деня на Трифон Зарезан и на влюбените - 14 февруари. Дългата битка, която общината води за прекратяване на концесията със СД “Братя Бееви”, приключи. Кална баня вече се стопанисва от общинското предприятие “Спортни имоти и пазари”, а минералната вода е от общинското находище “Власа”.

Не е нормално в СПА столицата на Балканите Велинград да има затворени бани и пожелавам никога повече велинградчани да не виждат затворени вратите на своите бани, каза на откриването на Кална баня заместник-кметът Мустафа Джамбаз. Той изрази задоволството на кмета Иван Лебанов, че след дългата и трудна битка Кална баня вече може да се ползва от жителите и гостите на курорта. Г-н Джамбаз съобщи, че за да направи ремонт на Кална и Чепино баня, общината ще кандидатства с проекти по Програмата за развитие на селските райони на стойност по 150 000 лева.
Кална баня не е работила повече от 4 години, част от инсталациите са били в лошо състояние и засега ще работи само едно от отделенията, каза Юлиана Ковачева, управител на “Спортни имоти и пазари”. Но ще бъде направено всичко възможно за ремонт и отваряне и на второто отделение.
В Кална баня преминаха 15 години от работата ми и трябва да е ясно, че тя никога не е била на печалба, сподели Никола Делиев, подчертавайки, че баните във Велинград са преди всичко социални заведения.
В потвърждение на гореказаното десетки велинградчани се изкъпаха безплатно още в първия ден от отварянето на Кална баня. Цената на билета е 1.50 лева, като за пенсионери над 63 г., инвалиди и деца от 5 до 18 години билетчето ще струва 1 лев. Децата под 5 години ще се къпят безплатно. За вана ще се плаща 3.50 лева, а за джакузи 8 лева.
В понеделник, сряда, петък и неделя Кална баня ще работи за жени, а във вторник, четвъртък и събота - за мъже.
Предстои да бъде отворена и банята в Чепино. За да се случи това дълго чакано от жителите на квартала събитие, общината очаква да получи разрешително за минералната вода от Басейнова дирекция - Пловдив.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води