Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 21.02.12 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 21.02.12
Публикувано 2012-02-21 09:02:48 от темпо

ПОМОЩ Община Ракитово ще помогне на пострадалите при наводнението в село Бисер със сумата от 500 лева. Това решиха общинските съветници в Ракитово на последната си сесия, на която гласуваха и бюджета на общината за 2012 г.

ПАРЛАМЕНТ Местният парламент във Велинград ще заседава на 23 февруари по дневен ред, който доближава 50 точки. Предстоят решения за голям брой общински обекти, включително магазини на Кооперативния пазар.
Отново влиза за разглеждане искането от хотел “Сезони” за отваряне на вход откъм бул. “Съединение” в публична общинска собственост. Съветниците ще разгледат програма за подобряване финансовото състояние на общината по указание на министъра на финансите, както и отдавна чаканите условия и ред за издаване на разрешителни за ползване на минерална вода от находищата, които вече 1 година се стопанисват от общината. В дневния ред са и няколко отчета, между които за състоянието на пътната инфраструктура и планираните за ремонт и асфалтиране пътища и улици през 2012 г., както и отчет за изработените проекти по европейски програми.

НЕВОЛИ Състоянието на затрупаните с лед и сняг пътища и улици във Велинград доведе до няколко тежки ситуации за водачите на МПС. В ромската махала Анезица затъна линейка на “Спешна помощ”, а на околовръстния път - товарен автомобил. И в двата сулчая се наложи намесата на пожарникарите, за да бъдат извадени линейката и камиона. Заради пътен инцидент временно спря движението и на теснолинейката. На 16 февруари влакът не можа да стигне от Варвара до Септември заради обилни снегонавявания по жп-линията. Пътниците са били извозени с автомобили с помощта на пожарната и полицията.

ОВОС Регионалната инспекция по околната среда и водите даде положителна оценка на доклада за ОВОС (оценка на въздействите върху околната среда) за изграждане на регионално депо за отпадъци в село Алеко Константиново. Според РИОСВ засегнати от инвестиционното предложение са община Пазарджик, община Ракитово и село Алеко Константиново. В засегнатите населени места ще бъдат организирани обществени обсъждания по докладите за ОВОС и оценка на степента на въздействие.

БЕЗРАБОТИЦА През януари 2012 г. броят на безработните, регистрирани в Бюрото по труда във Велинград, е 7096 с тенденция за традиционното за началото на годината увеличение - за сравнение през декември 2011 г. безработните са били 6776. За цялата 2011 г. средногодишно безработните в общините Велинград и Ракитово са били 6780 човека. За община Велинград процентът безработни за 2011 г. е 31.58% (5181 души), а за община Ракитово 28.03% (1599 души). Нивото на безработицата тук остава много по-високо от средното за страната - 11% и за Пазарджишка област - 16%.

САНКЦИЯ Административният съд в Пазарджик потвърди решение на Районен съд - Велинград, с което на общинската болница “МБАЛ-Велинград” са наложени санкции с общ размер 10 000 лева. Санкциите са по наказателни постановления на Изпълнителната агенция “Медицински одит” - София за документални нарушения по законите за здравето и за лечебните заведения. Решението е окончателно.

ИСК За 23 февруари в Окръжен съд - Пазарджик е насрочено гражданско дело срещу Община Велинград, заведено от ЕТ “В. Цоков - Й. Цокова” и “Симекс” ЕООД. Искът възлиза на 656 872 лева, на колкото според ищците възлиза пазарната стойност на направените подобрения в отдадения под наем общински обект дискотека “Пикадили”.

РАБОТА Приключи конкурсът за избор на двама социални работници по проекта “И аз имам семейство”, който ще осигурява приемна грижа за деца от социални домове. Комисията избра Елисавета Миланова и Марияна Кърпачева. За администратор по проекта от общината е определена Недялка Стефанова, а за счетоводител Филип Устабашиев.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай