Велинград - online - ТО на НТС отчете 5 години и мисли за ремонт на сградата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

ТО на НТС отчете 5 години и мисли за ремонт на сградата
Публикувано 2012-02-28 08:24:17 от темпо

Териториалната организация на Научно-техническите съюзи във Велинград отчете дейността си за петгодишния период от 2007 до 2011 г. на събрание, което се проведе на 24 февруари 2012 г. В отчетния доклад председателят инж. Васил Палигоров подчерта, че периодът съвпада с честването на 25 години от създаването на Федерацията на научно-техническите съюзи (ФНТС) в България, но и с периода на най-тежка икономическа и финансова криза във всички отрасли.

Сред най-важните дейности на НТС във Велинград през петте години е създаването на център за професионално обучение, който предлага квалификационни курсове по 18 търсени на пазара на труда специалности. От 2007 до 2011 г. в центъра са проведени 74 курса и са обучени 636 човека. В този период ТО на НТС спечели проект към Световната банка за активни услуги на пазара на труда, а също така започна да води курсове и да издава европейския сертификат ECDL. Трудностите в квалификационната дейност са свързани със свития трудов пазар, по-голямата безработица и кризата, но в перспектива ТО на НТС ще прави всичко възможно чрез предлаганите обучения да отговори на интереса на местните фирми във Велинград и Ракитово.
От отчета на председателя на Контролния съвет Славка Атанасова стана ясно, че за петте години приходите на организацията са 282 498 лева. Те се формират преимуществено от квалификационни курсове и от наеми. ТО на НТС - Велинград няма финансови задължения към никого, което също е постижение в настоящите кризисни години.
Васил Палигоров постави на дневен ред темата за сградата на НТС, която се нуждае от сериозен основен ремонт. В духа на спомените членовете на НТС се върнаха към историческата дата 10 ноември 1989 г., когато тържествено бе открита сградата във Велинград. Но в момента избените помещения се наводняват, има нужда от ремонт на покрива и втория етаж, от подмяна на дограмата и др. Досега местната организация е вложила близо 15 000 лева за частични ремонти, а надеждите са от ФНТС да бъдат отпуснати пари за цялостно подновяване. От своя страна инж. Димитър Ждраков пое ангажимент да изработи безплатно проект за основен ремонт.
Отчетният доклад е “малко розовичък”, каза секретарят на организацията и водещ на събранието Филип Филипов. Той подчерта, че трудностите са много - безпаричие, липса на колективни членове в НТС, криза във всички сфери. С това се съгласиха и всички, които се изказаха и дадоха предложения за разнообразавяне на дейността като търсене на международни контакти и с 32-та клуба на НТС в страната, откриване на звена за обучение в Сърница и Кръстава, включване на повече млади хора. Димитър Ждраков определи дейността на Васил Палигоров като “геройска”, а Никола Делиев похвали целият управителен съвет, че е запазил дома като “храм на научно-техническата мисъл”.
В новия управителен съвет бяха избрани 6 човека, трима от старите членове и трима нови: Васил Палигоров, Филип Филипов, Стоян Ачев, Кръстьо Тричков, Тодор Кютов и Славка Атанасова.
На новия управителен съвет няма да му е лесно, 2012 г. ще е тежка, прогнозира Йорданка Славова. Но въпреки нелеките перспективи, членовете на ТО на НТС - Велинград завършиха събранието в добро настроение на скромен коктейл в близко заведение.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води