Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 28.02.12 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 28.02.12
Публикувано 2012-02-28 08:38:53 от темпо

ХОТЕЛ Фирма “ПРО ПЛАН” ООД получи съгласието на Общинския съвет за благоустройствени мероприятия върху имот публична общинска собственост - тротоара и озеленената площ на бул. “Съединение” пред хотел “Сезони”. Фирмата обещава да изгради допълнително озеленяване, капково напояване, алеи с трайна настилка и осветление - безвъзмездно, като дарение за общината. Въпросното искане бе отхвърляно два пъти от предишния Общински съвет с мотив, че се засяга тротоарното пространство и ще се затрудни преминаването на гражданите. Този път единствено четиримата съветници от БСП не подкрепиха искането на “ПРО ПЛАН”, останалите 20 съветници гласуваха “за”.


МЕРА Определена бе цена за ползване на общински мери и пасища за ползване от земеделски стопани и техни сдружения. Цената е 1 лев за декар и ще се индексира с официалния инфлационен индекс. Мерите и пасищата могат да се наемат за срок до 5 календарни години, като земеделците и животновъдите задължително представят карта за регистрация.

“БУЛГАРД” Екатерина Каферинова се отказа да представлява общината в дружество “Булгард”, посочвайки лични причини. За представител на общината бе избран Тома Пачалов.

СИЛИВРИ По предложение на читалище “Методи Драгинов” бе взето решение за сключване на споразумение за сътрудничество между Община Велинград и Община Силиври в Турция. Подписването на договора предстои.

ПРОЕКТИ Общинският съвет прие отчета за изработените от общината проекти по европейски и национални програми. Единственият коментар в залата бе на Александър Гагов, според когото направеното не е достатъчно за капацитета на Велинград.

ТИЦ Досегашното общинско предприятие “Информационен център за малък и среден бизнес” вече ще се нарича “Туристически информационен център”. Предложението е на Консултативния съвет по туризъм и бе прието от съветниците. Занапред центърът ще работи по Закона за туризма и нормативната уредба за туристически информационни центрове, като основно ще обслужва туристическия сектор в общината. Приет бе и правилник за дейността на ТИЦ.

ФИНАНСИ Съветниците приеха Програма за подобряване финансовото състояние на общината, изготвена по указания на Министерството на финансите. Съгласувани бяха стратегически план за 2012-2014 и годишен план за 2012 за дейността по вътрешен одит в общината.

ТЪРГОВЕ Открити бяха процедури за отдаване под наем на повече от 15 общински обекта във Велинград, Света Петка, Пашово и Сърница. Сред обектите са и магазини на Кооперативния пазар, за които предишният конкурс приключи със съдебни решения. Съветниците избраха процедурата търг с тайно наддаване и решиха, че срокът за отдаване под наем ще бъде не 10, а 5 години, за да не “връзват ръцете” на управляващите в следващите мандати.

ВОДИ По предложение на председателя на икономическата комисия Сергей Кичиков бяха приети условия и ред за издаване на разрешителни за водовземане на минерална вода от находищата Власа и Драгиново, които преди повече от година бяха предоставени за ползване на общината. Новите условия определят и правилата за водопрокарване и водопренос по общински водопроводи за минерална вода и учредяване на сервитутни разстояния.

ПИТАНИЯ В отговор на питане от Р. Ходжов става ясно, че общината е раздала 322 карти за мобилни разговори на общински служители, общински съветници, 62 временни карти за провеждане на изборите и др. Според отговора от бюджета се плащат само таксите по картите, а самият договор с мобилния оператор не бе предоставен, тъй като не е искано съгласие от фирмата. Разходите за гориво на 14-те служебни автомобила на общината са 120 462 лева, а за поддръжка - 25 836 лева. Питане отправи и съветникът С. Хисар за зимното поддържане и сметоизвозването в Сърница. По план-сметка за зимно почистване на града са заделени 5500 лева, отговориха от общината. По график “Еко Титан” трябва да събира боклука всяка седмица, но заради тежките земни условия в момента има затруднения с достъпа до всички улици и до сметището. Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай