Велинград - online - “Пикадили” на търг с явно наддаване 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Пикадили” на търг с явно наддаване
Публикувано 2012-02-28 08:39:49 от темпо

Като допълнителна точка на сесията на 23 февруари бе гласувано предложението на Реджеп Ходжов да бъде открита процедура за отдаване под наем на бившата дискотека “Пикадили” (сега “Най клуб”).
Преди повече от година, на 27 ануари 2011, предишният Общински съвет гласува подобно решение, което влезе в съдебни процедури и така изобщо не се стигна до обявяване на търга. Решението бе обжалвано от наемателя ЕТ “Вили Цоков - Йорданка Цокова”, който има договор за наем от 1992 г. и анекс към него.
Обжалването приключи на ниво Върховен съд, но междувременно дискотеката продължава да е обект на още един съдебен спор, заведен от ЕТ “В. Цоков - Й. Цокова” и “Симекс” ЕООД с граждански иск за направените подобрения на имота в размер на повече от 600 000 лева. Това дело в момента тече в Окръжен съд - Пазарджик.
Преди да вземат повторно решение, общинските съветници се запознаха с различните правни тълкувания на казуса на адвокатските дружества “Тачев и Михайлов” от Пловдив и “Груйкин и съдружници” от София. На базата на становище на началника на правния отдел в общината Владимир Деспотски бяха направени промени в текста на предишното решение.
В новия вариант обектът със застроена площ 530 кв.м. вече фигурира като частна, а не публична общинска собственост. Посочен бе и срок за отдаване под наем - 10 години, тъй като се очаква бъдещият наемател да направи по-големи инвестиции. Предложението на Тома Пачалов срокът да бъде 5 години бе прегласувано 3 пъти, но в крайна сметка бе отхвърлено.
Общинският съвет избра процедура за отдаване под наем - търг с явно наддаване, какъвто от години не е правен в общината. Кметът е задължен в срок от един месец след като решението влезе в сила, да открие процедурата по обявяване на търга.
Съветниците взеха решението с 21 гласа “за”, шестима се въздържаха - 4 от БСП, 1 от ЗНС и 1 от ГЕРБ.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води