Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 28.02.12 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 28.02.12
Публикувано 2012-02-28 08:50:03 от темпо

ГАГАНИЦИ Всяка уважаваща традициите махала във Велинград събра сили и кураж в снежното време да отиде в гората, за да събере хвойна и да запали гаганица вечерта на 26 февруари - Сирни заговезни. Така бе спазен народният обичай в деня за прошка да се пречистим с огъня на голямото гаро.

БИСЕР Ротари клуб - Велинград ще помогне на хората, пострадали от наводнението в село Бисер, с 20 тона картофи. Двама от членовете на клуба - Атанас Бирников и Асен Иванов даряват по 10 тона картофи, а клубът ще поеме транспорта до бедстващото село.

СЪРНИЦА На 21 февруари 2012 общината откри процедура по обществена поръчка във вързка с проект за интегрирано управление на водите в Сърница. Проектът се финансира от Оперативна програма “Околна среда” и цели подобряване на инфраструктурата за питейна и отпадни води. С тази обществена поръчка ще се избират идейни проекти за канализационната и водопроводна мрежа, както и за изграждане на пречиствателна станция за отпадни води в Сърница. Прогнозната стойност на поръчката е 800 000 лева без ДДС, а продължителността 4 месеца. Конкурсът ще се проведе на 18 април 2012 г. в община Велинград.

НАВОДНЕНИЯ Областният управител Дончо Баксанов разпореди общините да се погрижат за почистването на речните корита и канали и да се упражнява постоянно наблюдение над язовирите и другите водностопански обекти. Проверката на река Чепинска е показала, че речното корито не е добре почистено, все още има много неизвадени трупи и непочистени дървета, които ще създадат “тапи”, ако водата придойде. Даден е нов срок за довършване на почистването. На общините е разпоредено да проверят изправността на сирените за оповестяване на природни бедствия, както и алтернативните варианти за това.

ВКТВ Продължава съдебният спор по решението, с което Общинският съвет освободи от длъжността врид управител на “ВКТВ” Ибрахим Бухов и назначи на същата Борис Голомехов. Втора съдебна инстанция - Административният съд в Пазарджик реши, че делото не е от неговата комптетентност. Съдът препрати случая до Върховния административен и до Върховния касационен съд, за да кажат те къде трябва да се гледа съдебния спор.

ПРЕВОЗВАЧ Община Ракитово обяви отново, за трети пореден път, конкурс за избор на обществен превозвач по линиите Ракитово - Велинград, Ракитово - гара Костандово - Дорково и Ракитово - Костандово - Дорково. Конкурсът е насрочен за 14 март 2012 г.

ОБСЪЖДАНЕ Насрочена са датите за обществено обсъждане на доклада за ОВОС (оценка на въздействието върху околната среда) по проекта за изграждане на регионално депо за битови отпадъци в землището на пазарджишкото село Алеко Константиново. Тъй като Ракитово е определена като засегната от проекта община, в нея ще се проведе обществено обсъждане по темата на 22 март 2012 г. от 10 часа в залата на Общинския съвет.

МАРТЕНИЦИ Центърът за настаняване от семеен тип проведе поредната си благотворителна акция в навечерието на 1 март. В деня на сесията 23 февруари деца от центъра организираха щанд за продажба на мартеници във фоайето на общината и така първите купувачи бяха общински съветници и служители.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води