Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 28.02.12 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 28.02.12
Публикувано 2012-02-28 08:50:03 от темпо

ГАГАНИЦИ Всяка уважаваща традициите махала във Велинград събра сили и кураж в снежното време да отиде в гората, за да събере хвойна и да запали гаганица вечерта на 26 февруари - Сирни заговезни. Така бе спазен народният обичай в деня за прошка да се пречистим с огъня на голямото гаро.

БИСЕР Ротари клуб - Велинград ще помогне на хората, пострадали от наводнението в село Бисер, с 20 тона картофи. Двама от членовете на клуба - Атанас Бирников и Асен Иванов даряват по 10 тона картофи, а клубът ще поеме транспорта до бедстващото село.

СЪРНИЦА На 21 февруари 2012 общината откри процедура по обществена поръчка във вързка с проект за интегрирано управление на водите в Сърница. Проектът се финансира от Оперативна програма “Околна среда” и цели подобряване на инфраструктурата за питейна и отпадни води. С тази обществена поръчка ще се избират идейни проекти за канализационната и водопроводна мрежа, както и за изграждане на пречиствателна станция за отпадни води в Сърница. Прогнозната стойност на поръчката е 800 000 лева без ДДС, а продължителността 4 месеца. Конкурсът ще се проведе на 18 април 2012 г. в община Велинград.

НАВОДНЕНИЯ Областният управител Дончо Баксанов разпореди общините да се погрижат за почистването на речните корита и канали и да се упражнява постоянно наблюдение над язовирите и другите водностопански обекти. Проверката на река Чепинска е показала, че речното корито не е добре почистено, все още има много неизвадени трупи и непочистени дървета, които ще създадат “тапи”, ако водата придойде. Даден е нов срок за довършване на почистването. На общините е разпоредено да проверят изправността на сирените за оповестяване на природни бедствия, както и алтернативните варианти за това.

ВКТВ Продължава съдебният спор по решението, с което Общинският съвет освободи от длъжността врид управител на “ВКТВ” Ибрахим Бухов и назначи на същата Борис Голомехов. Втора съдебна инстанция - Административният съд в Пазарджик реши, че делото не е от неговата комптетентност. Съдът препрати случая до Върховния административен и до Върховния касационен съд, за да кажат те къде трябва да се гледа съдебния спор.

ПРЕВОЗВАЧ Община Ракитово обяви отново, за трети пореден път, конкурс за избор на обществен превозвач по линиите Ракитово - Велинград, Ракитово - гара Костандово - Дорково и Ракитово - Костандово - Дорково. Конкурсът е насрочен за 14 март 2012 г.

ОБСЪЖДАНЕ Насрочена са датите за обществено обсъждане на доклада за ОВОС (оценка на въздействието върху околната среда) по проекта за изграждане на регионално депо за битови отпадъци в землището на пазарджишкото село Алеко Константиново. Тъй като Ракитово е определена като засегната от проекта община, в нея ще се проведе обществено обсъждане по темата на 22 март 2012 г. от 10 часа в залата на Общинския съвет.

МАРТЕНИЦИ Центърът за настаняване от семеен тип проведе поредната си благотворителна акция в навечерието на 1 март. В деня на сесията 23 февруари деца от центъра организираха щанд за продажба на мартеници във фоайето на общината и така първите купувачи бяха общински съветници и служители.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай