Велинград - online - Със спечелен проект по програма “Коменски”: Ученици гостуват 10 дни в Италия 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Със спечелен проект по програма “Коменски”: Ученици гостуват 10 дни в Италия
Публикувано 2012-03-06 09:05:05 от темпо

Новият проект по програмата “Коменски“ - “Млади предприемачи в училище“ на СОУ “Васил Левски“ Велинград е вече в напреднал етап на реализация. Нашето училище и партньорите ни от училище “Енрико Ферми“ от град Понтадера, Италия, сформираха своите групи от ученици. Създадена е фейсбук група, чрез която се запознахме с новите си приятели от Италия. Всеки от нас има поставени задачи по проекта. Подготвя се уебсайт, както и презентации, запознаваща партньорите ни с България и Велинград. Ще представим щанд с предмети от българския бит и култура. По време на престоя ни в Италия ще се заснеме филм от учениците, който ще отбележи важните и интересни моменти от реализирането на проекта.

Ние и нашите учители очакваме с нетърпение гостуването на партньорите си от Италия за 10 дни през месец април 2012 г., а групата от училище “Енрико Ферми“ ще ни гостуват през октомври 2012 г. Ръководителите на проекта вече закупиха билетите за полета до Милано.
За да бъдем подготвени за заминаването и престоя си в Италия, от 12 до 21 февруари преминахме курс на обучение по италиански език. Наш учител беше специално дошлият във Велинград Джузепе Бонсеньора. Той ни учи не само на езика, но и на традициите и особеностите на италианската култура.
По време на посещението ще се организират много дискусии, изложби, разглеждане на забележителности и др. Фокусът ни ще бъде върху маркетингово проучване и анализ на пазара на екотуризма в двата района. Краен продукт на общата дейност ще бъде подготвяне на бизнес план за изработване на интерактивно туристичестко ръководство на три езика - български, италиански и английски.
Ние сме уверени, че изпълнението на този проект ще ни обогати с практически умения и ще придобием по-голяма увереност в своето бъдеще и своите възможности за работа в интеркултурна среда.
Ръководители на пректа от наша страна са: Емил Моллов - директор на СОУ “Васил Левски“, Спаска Малинова - учител по английски език, Пламен Ангелов - учител по английски език и Людмила Кьосова - учител по програмите на “Джуниър Ачийвмънт“.
Медиен екип по проекта: Иванина Аврамова, Христина Влахова и Даниела Бъндева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води