Велинград - online - Общинският съвет в Ракитово: Извънредно за превозите и оздравителното училище 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общинският съвет в Ракитово: Извънредно за превозите и оздравителното училище
Публикувано 2012-03-06 09:10:17 от темпо

Местният парламент на Ракитово заседава извънредно на 2 март, за да се произнесе по два важни въпроса: обществените превози и бъдещето на Средното оздравително училище “Хр. Смирненски” (бившата Климатична гимназия).
В продължение на дни пътуващите от и за община Ракитово имаха големи трудности с транспорта, тъй като транспортната фирма “Елина 3” спря да вози в очакване да получи лиценз, което трябва да се случи през настоящата седмица.
Общината вече за трети път обявява конкурс за избор на обществен превозвач, но желаещи няма. Областният управител е разрешил на кмета на Ракитово Любомир Петков да преподпише договора с “Елина 3” до месец май, като междувременно ще се проведе и насроченият конкурс за превозвач.
Като основна причина транспортните фирми да не желаят да поемат обществените превози в община Ракитово от бранша изтъкват нелоялната конкуренция от страна на таксиметрови превозвачи, които возят на цената на автобусния транспорт. По време на сесията на Общинския съвет присъстваха представители на таксиметровите шофьори, но отказаха да бъде определен график за техните курсове и да го спазват. Съветниците взеха решение да преместят стоянката за такситата и тя вече няма да е на бившата автогара в Ракитово, а на паркинга зад сградата на общината.
За да помогнат СОУ “Хр. Смирненски” да продължи да съществува, съветниците гласуваха то да бъде преобразувано в профилирана гимназия с 2 паралелки по специалностите “Техник в комуникациите” и “Бизнес администрация”. В момента училището е единственото в община Ракитово без одобрен план-прием за следващата учебна година. След решението на Общинския съвет всичко обаче ще е в ръцете на министъра на образованието, който може да одобри или не бъдещите паралелките и така да реши съдбата на оздравителното училище.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай