Велинград - online - Стартира поръчката за палеонтологичния музей край Дорково 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Стартира поръчката за палеонтологичния музей край Дорково
Публикувано 2012-03-06 09:10:49 от темпо

Община Ракитово започна да наваксва забавянето по проекта за палеонтологичното находище край Дорково и крепостта Цепина и обяви обществена поръчка за необходимите строително-монтажни работи, която ще се проведе на 28 март 2012 г. Общата прогнозна стойност на поръчката е 1 458 368 лева без ДДС, осигурени по Оперативна програма “Регионално развитие”.

За срок от 250 дни ще трябва да бъдат извършени строителни дейности по 6 обособени позиции. Част от тях са свързани с експонирането на палеонтологичното находище, открито край Дорково от международната българо-френска експедиция през 1985-87 година. В бъдещия музей посетителите ще могат да видят възстановка на мастодонта Ananсus arvernensis, който е емблематичният за находището вид, тъй като край Дорково е открита най-голямата в света колекция на фосилни останки от този хоботен бозайник. По изчисления на палеонтолозите скелетите от находището показват, че мастодонтът е бил с дължина около 10 метра, височината му с вдигната глава и хобот е била около 5 метра, а широчината на тялото около 2 метра. Наред с внушителната фигура на този бозайник експозицията ще показва и гигантски бивник на Mammut borsoni с дължина около 5 метра. Посетителите ще видят и диорама, разкриваща природата на балканите преди 5 милиона години, както и възстановка на палеонтологичните разкопки, покрита със стъкло за свободно движение и разглеждане над нея.
Друга част от обособените позиции на обществената поръчка са за изграждане на инфраструктурата, реконструкция и модернизация на хижа “Цепина” и пространството около нея. Предвидени са средства за създаване на визуални и звукови ефекти, като една от целите е в бъдеще гостите на двата обекта да се насладят и на звуково-светлинна картина с продължителност 40 минути.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води