Велинград - online - ПРАВО НА ОТГОВОР: Община Велинград работи предимно с велинградски фирми 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ПРАВО НА ОТГОВОР: Община Велинград работи предимно с велинградски фирми
Публикувано 2012-03-06 09:12:55 от темпо

Във връзка с публикувана статия в бр. 9 на вестник “Темпо“, касаеща вида на фирмите изпълнителки на строително-монтажни работи и услугите, свързани със строителство и надзор, ръководството на Община Велинград се възползва от правото си на отговор по темата.

През последните четири години са сключени общо 132 договора за извършването на строително-монтажни работи, от които 101 са изпълнени от велинградски фирми. Това показва, че 77% от договорите са изпълнени от местни фирми. Останалите 29 са външни фирми, които са спечелили обекти по обявени от администрацията обществени поръчки, в които могат да кандидатстват фирми от цялата страна. При провеждането на такива поръчки законът не позволява да се дава предимство на фирми и в частност - на фирми от точно определено населено място. Изискванията към фирмите-участници са много строго определени със закон.
От изложената по-горе справка е видно, че когато законът позволява, Община Велинград работи основно с местни фирми. В случаите, когато печелят външни фирми, кметът на община Велинград г-н Иван Лебанов настоява пред тях като подизпълнители да бъдат наемани велинградски фирми, както и материалите за ремонтните дейности да бъдат закупувани също от местни фирми.
Когато се извършва строителството на даден обект, се осъществява задължителен строителен надзор от лицензирани фирми. Тук Община Велинград също работи предимно с местни фирми. 90% от фирмите, осъществяващи строителен надзор през последните четири години, са от Велинград.
В момента се намираме в тежка световна финансова криза, поради което намаляването на броя на поръчките е неизбежен. Именно затова няма как да бъдат изпълнени желанията на всички фирми във Велинград. Политиката на Общината винаги е била и ще бъде насочена към стимулирането на местния бизнес, затова ръководството и администрацията са отворени за открит диалог с представителите му.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води