Велинград - online - 21 ездачи и коне участваха в трите кушии в Ракитово 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

21 ездачи и коне участваха в трите кушии в Ракитово
Публикувано 2012-03-13 09:26:12 от темпо

В събота, 10 март, се проведоха традиционните конни надбягвания в чест на Тодоровден, които заради лошото време на 3 март бяха отложени с една седмица. Организатори на състазанието отново бяха Община Ракитово, Тодор Тодоров и Ангел Костов. На шосето Ракитово - Костандово се проведоха три кушии - според разстоянието те са малка, средна и голямата “баша”, като в тях взеха участие общо 21 ездачи и коне.

Победител в малката кушия стана Георги Богданов с кон Гошо, следван от Мишо Иванов с неговия кон и Емил Карталов с кон Боян. Класиралите се на второ и трето място получиха по 40 килограма зърно, а за първенеца организаторите осигуриха 80 килограма зърно.
В средната кушия на първо място се класира Асен Киров с кобила Манчо, втори стана Георги Томанов с кобила Мая, а трети Митко Мундов с кон Араб. Наградите в това надбягване бяха като в малката кушия.
В голямата кушия “баша” първото място отново зае Димитър Богданов с кон Гошо, които бяха най-добрият тандем на тазгодишното надбягване. Втори в голямата кушия стана Сабин Утев с кон Боби, а на трето място се класира Мишо Иванов. Наградата за победителя в “баша” беше 120 килограма зърно, за втория - 80 килограма и за третия 40 килограма зърно.
След края на надбягванията се проведе и ежегодният конкурс за най-красив кон. Първенец в престижната класация стана кон Кольо на Трендафил Марков. Негови подгласници са кон Самурай на Михаил Костадинов и кон Мартин на Георги Димов. За красавците бяха осигурени по 40 килограма зърно.
Кметът на община Ракитово Любомир Петков връчи на най-добрите наградите и грамоти, като пожела традицията да продължи да се спазва всяка година.
Организаторите изказаха специлана благодарност на полицаите, осигурили охраната на надбягванията и на Стоян Арабов и Запрян Топузов от читалище “Будилник” за озвучаването на състзанието.
Невeна Павлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай