Велинград - online - Общината готви два проекта за водния цикъл 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината готви два проекта за водния цикъл
Публикувано 2012-03-13 09:40:46 от темпо

Оперативна програма “Околна среда” разполага с повече от 3 милиарда лева, които са предназначени за изграждане на водопреносна и канализационна мрежа, на пречиствателни станции и депа за отпадъци. На нарочна среща в Министерския съвет на 8 март тази година бе обявено, че едно от големите предизвикателства за 2012 г. ще бъде общините, които до момента не са го направили, да стартират проекти за водния цикъл и да успеят да ги изпълнят успешно до края на 2014 година. За да се случи това, министерството на екологията и водите и всички останали държавни ведомства ще разглеждат приоритетно преписките и процедурит, свързани с водните проекти.

Потърсихме повече информация по въпроса дали Община Велинград има разработен проект за подмяна на амортизираната ВиК мрежа в града. От общинския пресцентър отговориха, че общината е входирала в управляващия орган - Оперативна програма “Околна среда 2007-2013” две проектни предложения, които се отнасят за водния цикъл. Първото е “Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в агломерации с над 10 000 еквивалент жители“ и предвижда подмяна на ВиК-мрежата на част от Велинград по главните колектори, както и изграждане на пречиствателна станция за отпадни води в село Драгиново. Стойността на този проект е близо 40 милиона лева и той вече е минал етапа на първичен оглед на документи.
Пред ОП“Околна среда” за одобрение за финансиране е подадено и проектно предложение за изграждане на пречиствателна станция в Сърница.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води