Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 13.03.12 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 13.03.12
Публикувано 2012-03-13 09:51:01 от темпо

ГАЗ На 2 март Регионалната инспекция по околната среда и водите - Пазарджик взе решение, че не е нужно да се извършва оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) по инвестиционното предложение на “Ситигаз България” ЕАД за газифициране на Велинград. Според еко-инспекцията трасето на газопровода Септември - Варвара - Паталеница - Дорково - Костандово - Велинград преминава предимно през полски и горски пътища, не засяга водните течения и подводни води и не е в границите на мрежата НАТУРА. След обявяване на инвестиционното предложения не са постъпили никакви писмени възражения, така че строителството на газопровода има “зелена светлина”.


БОЛНИЦИ Районната здравно-осигурителна каса в Пазарджик подписа договорите с болниците в областта. През 2012 г. бюджетът на общинската болница “МБАЛ-Велинград” се увеличава с 3.94% до близо 3.1 милиона лева. Болницата ще работи по 89 клинични пътеки, като е сключен и договор с отделението по хемодиализа, чиято дейност вече ще се заплаща от Касата. Бюджетът на частната болница “Здраве” намалява с 11.84% и ще бъде около 2.7 милиона лева, като ще работи по 98 пътеки.

ДУПКИ Започва изкърпването на най-големите дупки, образували се по шосето от Велинград към Варвара през зимния сезон. Очаква се да бъдат подновени и дейностите по проекта, предвиждащ цялостен ремонт на пътния участък по дефилето. Пусковият срок на ремонта е октомври 2012 година.

РЕКИ На 8 март в община Велинград се състоя заседание на междуведомствена комисия, определена със заповед на кмета, която състави констативен протокол и програма за планово почистване на речните участъци. В комисият работиха представители на РИОСВ, ГДПБЗН, Басейнова дирекция, ИАГ и ОА. Преди това служители на ОА са извършили първични проверки на речните корита и са определени участъците от реките с намалена проводимост. Протоколът и програмата за планово почистване ще бъдат изпратени тази седмица до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет с искане за финансиране на набелязаните дейности.

КОРУПЦИЯ Кметът на община Ракитово Любомир Петков определи комисия от общински служители начело със заместник-кмета Красимир Вандев. Тя е е натоварена своевременно да проверява всички жалби и сигнали на граждани за дейността на служители на Общинската администрация, включително съмнения за корупционни практики. Дейността на комисията ще се контролира лично от общинския кмет.

АНТОН На 9 март община Велинград посрещна гости от община Антон - кмета Цонка Гешева и председателя на Общинския съвет Татяна Семкова. На срещата са обсъдени работата на общините по европейски проекти, финансовите дейности и организацията на администрациите.
ПРАЗНИК Четвъртокласници от СОУ “Св.св. Кирил и Методий” с ръководители Стефка Кънчева и Иванка Шопова гостуваха в Дневния център за хора с увреждания във Велинград. Децата поднесоха пиеска за Баба Марта и идващата пролет, а посетителите на центъра ги дариха с мартеници.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай