Велинград - online - Тържества за 90 години от рождението на Вела Пеева 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Тържества за 90 години от рождението на Вела Пеева
Публикувано 2012-03-20 08:20:25 от темпо

На 16 март 2012 г. патронът на Велинград Вела Пеева, ако беше жива, щеше да навърши 90 години. По този повод се проведоха поредица тържествени мероприятия в родната й Каменица. Началото бе поставено със словото на зам.-кмета Георги Янчев и поднасянето на венци и цветя пред паметника на Вела Пеева в градинката пред църквата. Тук бяха зам.-кметовете Ася Хрисчева и Исмет Бабучи, председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова, представители на общинска администрация и граждани.

В Историческия музей, който включва и родната къщата на Вела Пеева, също бе отбелязана годишнината. Програмата в музея включваше изпълнение на стихове и есе за Вела от ученичката от 6 клас на ОУ “Христо Ботев” Гинка Салапатлийска и дванадесетокласничката от ПГИТ “Алеко Константинов” Спаска Китова, както и прожекция на направения през далечната 1982 г. по повод 60 годишнината на Вела Пеева филм.
Тържествата по случай 90-тия рожден ден на патрона на града Вела Пеева завършиха с тържествен концерт на творческите колективи на НЧ “Васил Левски”. Слово за Вела прочете зам.-кметът Георги Янчев, а в концерта със свои изпълнения се включиха певиците от ДВГ “Вела” с ръководител Иван Пещерски, децата от ДВГ “Пом-пом” с ръководител Илияна Капсъзова и Мъжката фолклорна група. По традиция концертът завърши с изпълненията на ансамбъл “Здравче-венче”. В отбелязването на годишнината взе участие и народният представител от БСП Георги Пирински.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води