Велинград - online - Общината свали 50 табели и 5 транспаранта 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината свали 50 табели и 5 транспаранта
Публикувано 2012-03-26 23:10:03 от Темпо

Общината разчисти от рекламни табели и транспаранти възлови кръстовища и улици във Велинград. От години подобна акция оставаше само закана на думи, но този път тя се превърна в действителност.
Заместник-кметът Мустафа Джамбаз отчете, че са свалени 50 табели и 5 транспаранта, чийто собственици нямат договори с общината и съответно не са плащали за рекламата или пък сроковете на договорите им са изтекли. “Не сме направили компромис на никого”, подчерта зам.-кметът. Единествено на входа на Велинград са останали няколко табели поради повреда на вишката, но и те ще бъдат свалени.
Ефект от акцията има - веднага след отстраняването на рекламните табла в общината са подписани нови 14 договора за реклама, а има и доста запитвания за реда и условията табелите да бъдат поставени отново. Всички свалени реклами са запазени и прибрани в склад на общината. Ако собствениците им искат те да бъдат отново поставени, първо ще трябва да се издължат към общинската хазна.
Г-н Джамбаз не е съгласен с мнението, че процедурата по Наредбата за рекламната дейност е тромава и губи време на фирмите. Той съобщи, че предстоят промени във всички общински наредби, които ще бъдат специално разгледани и обсъдени от Общинския съвет. Междувременно в дневния ред на сесията, която предстои на 29 март, бе включено и предложение от председателя на групата на ГЕРБ Йордан Аршинков за тарифа за реклама на територията на Велинград. Мотивите за сваляне на цените са повсеместната финансова криза и явната невъзможност на местния бизнес да плаща по досега действащите цени за реклама и за да се повиши събираемостта на приходите. А предложението е занапред месечните цени за рекламни съоръжения с едностранна площ в първа зона да бъдат 2 лева на кв.м. за срок от 12 месеца, 3 лева/кв.м. за срок от 3 месеца и 5 лева/кв.м. за срок от 1 месец. Предложението за информационно-указателни табели е 1 лев/кв.м. за 12 месеца в първа зона и 0.50 лева/кв.м. във втора зона.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води