Велинград - online - Съветниците намалиха цените за тротоарно право 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Съветниците намалиха цените за тротоарно право
Публикувано 2012-03-26 23:11:18 от Темпо

Общинският съвет се събра извънредно на 19 март по единствената точка в дневния ред - новите цени за ползване на тротоари, площади и улични платна за търговска дейност.

Пропомняме, че на 23 февруари съветниците повишиха цените до 3 лева/кв.м. за ден и 30 лева за месец в същинския и разширен център. Решението бе взето по предложение на кмета Иван Лебанов, но впоследствие пак той го върна в местния парламент, тъй като се получи парадокс: цените за тротоарно право се оказаха по-високи, отколкото за наем на общински магазини и други търговски обекти. Това даде повод на съветника Реджеп Ходжов от ЕНП да коментира, че да първи път в историята кмет връща решение, което Общинският съвет е приел по негово предложение. Г-н Ходжов направи контрапредложение цените за тротоарно право да останат както досега действащите, приети през 2007 г. и бе подкрепен от Йордан Аршинков от ГЕРБ с мотив, че щом навсякъде се правят икономии (включително за заплатите на съветниците), то нека да има икономии и за хората. Против всякакво повишение на наемите се обяви и Златко Златанов, изтъквайки, че всички дейности в нашата община са в криза, а бизнесът е в крах.
Заместник-кметът по финансовите дейности Мустафа Джамбаз призова съветниците да не прехвърлят топката в администрацията, която не би върнала решението, ако тротоарите не излизаха по-скъпи от магазините. Екатерина Каферинова от ЗНС напомни, че общинските съветници отговарят да бъде пълна общинската хазна и предложи вариант за увеличение на наемите с 60% спрямо старата тарифа от 2007 г. (със същия процент бяха увеличени и наемите за общински магазини и други търговски обекти). Към това се присъединиха Тома Пачалов от БСП и Али Мареков от ДПС. След още призиви за коректност между Общински съвет и Общинска администрация предложението бе единодушно прието с 25 гласа “за”.
След окончателното гласуване таксата за квардратен метър за ползване на тротоари, улици и площади става: 2 лева на ден и 20 лева на месец за центъра; 1.30 лева на ден и 13 лева на месец за другите зони в града; 0.80 лева на ден и 8 лева на месец за населените места в общината.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води