Велинград - online - Оптимистично 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Оптимистично
Публикувано 2012-03-26 23:13:32 от Темпо

От много време зрее решаването на един болезнен въпрос, а именно построяването на Културен дом във Велинград.

Странно и необяснимо е това положение, когато налице са такива неоспорими аргументи, които изискват построяването на Културен дом. Велинград е едно благословено място: под земята му тече “бялото злато” на природата - лековитите минерални извори. Те са благоприятна причина за мекия и здравословен климат с лечебния въздух. Те са причината за израстване на СПА-центрое, където хора от цяла България и от други страни идват да се лекуват. Те са стимул за развитие на курортното дело тук. Градът има нужда неотложно да се построи един културен дом с конферентна зала, със сцена за големи театрални спектакли, за голям киносалон, една сцена, на която ще се провеждат големи музикални спектакли, ще гостува оперета. Жителите на нашия град заслужават това. Та те са дали на света и най-вече на България един от най-великите певци на нашето време - Николай Гяуров.
Колко по-малки градове имат чудесни културни домове и водят богат културен живот, а тук хората са принудени да задоволяват своите културни потребности и да възпитават поколението в духовни стойности, разполагайки само с една малка дървена естрада в центъра на града и един малък салон със 100 места. Къде ще се провеждат международни конгреси във връзка със СПА-делото на Велинград? Не е ли важно стотиците туристи, идвайки тук, да получават и духовна храна?
Смехотворно звучи съвременната грижа да ядем яйца от “щастливи кокошки”, за които ще се намерят пари за модерни птицеферми. Ще се намерят пари и за модерни свинеферми и краварници с подово отопление. Това е перспективата за щастливото и здравословното ни физическо оцеляване. Но нима не е толкова поне, ако не и повече, важно културното, духовното бъдеще на този град?
Оптимистка съм и не мога да допусна, че хората, избрани да управляват и да се грижат за Велинград, ще решат културния статут тук, изхождайки само от обстаотелството, че няма пари - това не е аргумент, а управление. Пиша тези редове с надеждата, че градът се управлява от грижовни и разумни хора, които ще решат въпроса така, че той достойно да кореспондира с визитната картичка на нашия град “Велинград - СПА столица на Балканите”.
Вера Станчева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води