Велинград - online - Време за ремонти 3 в 1 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Време за ремонти 3 в 1
Публикувано 2012-03-26 23:25:48 от Темпо

Още не е ясно кога ще затворят дефилето

За велинградчани и гостите на курорта се очертава пролетта и лятото на 2012 г. да преминат под знака на големите ремонти. От първостепенна важност е цялостният ремонт на дефилето, който се очаква да бъде подновен веднага след 1 април. През изтеклата седмица във Велинград се проведе среща на заместник-кмета Мустафа Джамбаз с ръководителя на обекта Александър Силянов от страна на изпълнителя “Лена-Галчев”. В тази среща са влези участие още главният архитект на общината Тодор Енев и управителят на “ВКТВ” Борис Голомехов.
След разговорите г-н Джамбаз съобщи, че все още няма яснота по въпроса за затварянето на пътния участък от гара Костандово до Ветрен дол. Сроковете за затваряне ще бъдат определени от фирмата-изпълнител и от Агенция “Пътна инфраструктура” и своевременно ще бъдат съобщени, но засега не са ясни. По проект пусковият срок за ремонта на участъците Ветрен дол - Велинград и Велинград - Юндола е до края на октомври 2012 г.
Успоредно с този ремонт предстои мащабния процес по газификацията на Велинград, който е свързан с разкопаване на улици за полагане на тръбопроводи. Идеята на общината е да стикова нещата по формулата “3 в 1”за участъка от републиканската пътна мрежа в рамките на града (от входа към ул. “Александър Стамболийски” и ул. “Юндола”).
В идеалния вариант първата стъпка ще бъде от газифициращата фирма “Ситигаз България” първи да разкопаят съответните улици и да положат своите тръби. За да се постигне максимален ефект с минимум средства и разкопаване, паралелно със “Ситигаз” общинската фирма “ВКТВ” има амбицията да подмени водопровода и канализация. За да се случи тази втора стъпка, са необходими сериозни финансови средства. Зам.-кметът Мустафа Джамбаз каза, че общината кандидатства за финансиране пред ПУДООС и имат уверения, че ще получат финансиране. Допълнителна трудност е фактът, че осигуряването на пари и провеждането на всички процедури по обществена поръчка трябва да се случат изключително бързо, за да може тръбите за газ, вода и канал да се поставят паралелно. Финалната трета крачка ще бъде цялостното асфалтиране по участъка от републиканската пътна мрежа, което е предвидено по проекта, изпълняван от “Лена-Галчев”.
При така направеното планиране ще се наложи затваряне на улиците “Ал. Стамболийски” и “Юндола” и възниква нуждата от обходни маршрути в рамките на града. Според г-н Джамбаз общината ще предложи като вариант всички тирове и тежкотоварни камиони за времето на затварянето да пътуват през Юндола - Белово и да не преминават през Велинград поради липсата на подходящ обходен маршрут. В близките дни предстои нова среща, на която общината ще покани и представители на “Ситигаз България”.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай