Велинград - online - 14 ученици спелуваха в националното състезание “Spelling bee” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

14 ученици спелуваха в националното състезание “Spelling bee”
Публикувано 2012-04-03 08:02:42 от темпо

На 28 март в ОУ ”Христо Ботев” във Велинград успешно стартира Национално състезание по правопис на английски език “Spelling Bee”. Това е състезание с елиминиране, тъй като последният останал състезател се обявява за победител. В България то се провежда под патронажа на Американското посолство и с подкрепата на Министерство на образованието, младежта и науката, Корпус на Мира - САЩ и България, фондация “Америка за България» и Центъра за приобщаващо образование

В училищното състезание “Spelling Bee 2012” участваха 14 състезатели - ученици от пети, шести и седми клас в нашето училище. Представители на пети клас бяха Тодор Методиев и Салман Харира, на шестокласници - Георги Пещерски, Максим Николов, Златин Мотишев, Цветелина Келчева, Цветелина Марова, Екатерина Кацарова, Катя Даскалова. Седми клас бе представен от Виктория Симеонова, Кристин Благоева, Бетина Пунева, Богдана Севдина и Хаамед Харира. Учениците бяха много развълнувани и предадоха своите емоции и на публиката, сред която бяха директорът на училището, учители, съученици и други гости.
Състезателите спелуваха, т.е произнасяха различни думи буква по буква. Ако състезателят спелува думата правилно, той продължава състезанието и преминава в следващия кръг, за да се състезава с другите участници. Ако спелуването е неправилно, състезателят отпада. Всички участници се представиха блестящо, а победителят Златин Мотишев от VI ”а” клас продължава своето участие на областния кръг в Пловдив.
Главен координатор на събитието бе Татяна Захова - старши учител по английски език в училището, а диктор Ванеса Харт - преподавател по английски език в училища “Тракия”. Представител от СОУ ”Васил Левски” бе Мария Кутрянска. В заключителна си реч г-жа Ванеса Харт сподели, че е изключително впечатлена от произношението на учениците и с представянето им на високо ниво.
Участниците бяха наградени със сертификати за участие, емблеми, а победителят получи и значка. Всички ние - учители и ученици от ОУ “Христо Ботев” пожелаваме успех на Златин в областния кръг!
Мариана Байлова, директор на ОУ “Хр. Ботев”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води