Велинград - online - Здравословно се хранете, здраво бъдеще градете 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Здравословно се хранете, здраво бъдеще градете
Публикувано 2012-04-03 08:03:54 от темпо

Седмица на здравословното хранене бе отбелязана в ОДЗ "Слънчице" във Велинград. Включиха се децата от подготвителната група с учителки Веселина Кацарова и Красимира Бурдина. Под мотото "Храната трябва да е нашето лекарство" се проведоха различни инициативи.

"Нека да научим децата да не посягат към вредните храни" - с тази амбиция се проведе открита практика пред деца и педагози. Чрез интерактивна образователна среда превърнахме децата от пасивни наблюдатели в активни партньори и творци на собствените си знания по здравословно хранене. Изнесе се тематична презентация, с която децата се запознаха със здравословни модели на хранене. Проведените сюжетно-ролеви игри затвърдиха представите им за полезни и вредни храни. Интересна инициатива бе приготвянето на вкусни сандвичи, включващи пълнозърнест хляб , масло, сурови зеленчуци. Децата демонстрираха завидни умения и познания в областта на здравословното хранене, проявиха творчество и въображение. Всички гости опитаха от кулинарните вкусотии, поднесени в красиво оформени плата. Малките "готвачи" бяха изключително доволни и щастливи.
За популяризиране на идеята за здравословно и рационално хранене бе оформен кът с нагледни материали, здравно-информационни табла с препоръки и съвети. Красиво подредената изложба от детски рисунки бе още една инициатива на детското заведение. Предвидена е анкета с родителите за проучване познанията им за детското хранене, с предложение за примерно детско меню.
С проведената кампания чиито участници бяха децата, педагозите и родителите, се осъществи основната ни цел - да възпитаваме култура на здравословно и балансирано хранене и изграждане на хранителни навици у децата в предучилищна възраст.
Боряна Петричева, директор на ОДЗ "Слънчице"

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай