Велинград - online - На прага на “Лайънс” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

На прага на “Лайънс”
Публикувано 2012-04-03 08:15:14 от темпо

Преди около година във Велинград бе чартиран дамски “Лайънс клуб” с председател Боряна Петричева. По-късно клубът прекрати дейността си, а сега с нейното възстановяване се е заела Соня Чавдарова, която членува в “Лайнс клуб” в Пазарджик, но е убедена, че и във Велинград подобен клуб ще стане мястото, в което се случват добри неща.

На 28 март в ресторант “Том и Нези Класик” във Велинград се събраха дами, които имат желание да се включат в световното Лайънс движение, създадено в началото на ХХ век в САЩ като организация с благотворителни цели. Повече за целите и същността на “Лайнс” разказаха гостите от клуба в Пазарджик: зоналният председател Марин Филин, президентът на Лайънс клуб “Пазарджик - Тракия” Мая Иванова, доц. Елена Събева, преподавател по педагогика в Пловдивския университет, инж. Мария Иванова.
Г-н Филин представи “Лайнс” като елитарна организация, чиято благотворителна дейност е позната в цял свят. Мария Иванова подчерта, че основна цел на движението е борбата със слепотата и очните заболявания и разказа за инициативите на пазарджишкия клуб - отпускане на стипендии за незрящи деца, подпомагане на книги и учебници за незрящи, провеждане на безплатни прегледи и дарение на очила. Дамите акцентираха и на многото контакти и наситения социален живот на клуба. Доц. Събева се обърна към велинградчанки с думите, че сега са прага на “Лайнс” и сами ще вземат решението дали да се включат в организацията.
Сашка Кацарова мотивира своето решение да членува в “Лайнс” с факта, че днес хората са се затворили в себе си и обръщат много повече внимание на материалното, но трябва да се търси и духовното, да се общува и споделя. Сред дамите, дошли на първата сбирка, бяха Ваня Минкова, Катя Даскалова, Сашка Кацарова, д-р Катя Даракчиева, д-р Даниела Благова, Наташа Пещерска, Мария Халачева, Дафинка Иванова, Евелина Ушева, Благодатка Шикова, д-р Диана Тончева, Таня Лазарова, Красимира Илинова.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола