Велинград - online - Общината ще продава евтини парцели на Юндола 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината ще продава евтини парцели на Юндола
Публикувано 2012-04-03 08:38:48 от темпо

Община Велинград обяви за продажба 16 урегулирани поземлени имота в курорта Юндола. Съветниците избраха процедурата явен търг и намалиха с 10 лева предложената първоначална тръжна цена от 35 лева за квадратен метър. По предложение на Икономическата комисия цената ще започва от 25 лева за квадрат.

Г-жа Зорка Мацанова от отдел “Общинска собственост” напомни на съветниците, че миналата година общината продаде 10 парцела на Юндола на цена 35 лв/кв.м. без ДДС и ги призова да не се пада под вече постигнатото ниво. Заместник-кметът Исмет Бабучи също настоя първоначалната цена да бъде предложената от лицензиран оценител 35 лв/кв.м., а ако няма купувачи, то тогава да бъде намалена. Предлаганите парцели са в най-хубавата част на Юндола, който наскоро отново влезе в списъка на планинските курорти с национално значение, допълни Илко Николов. Те не са за бизнес, а за жилищно строителство, а цената от 25 лв/кв.м. е нищо за софиянци, каза той.
Александър Гагов и Реджеп Ходжов обаче бяха на противоположното мнение, че е криза и трябва да се тръгне от по-ниска цена, за да се постигне по-висока. С пълно единодушие 28-те съветници гласуваха за по-ниската цена и продажбите на парцели на Юндола ще тръгнат от 25 лева за квадрат.
Справка в сайтовете за недвижими имоти сочи, че цените на продаваните в момента парцели на Юндола варират в широки граници от 17 до 100 евро на кв. метър според местоположението и комуникациите. През февруари Столичният общински съвет стартира продажбата на 4 свои парцела на Юндола и ще бъде интересно да проследим на какви цени ще успеят да сключат сделки двете общини София и Велинград.
Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води