Велинград - online - Затварят дефилето от май до ноември 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Затварят дефилето от май до ноември
Публикувано 2012-04-03 08:40:43 от темпо

Пътят Велинград - Варвара ще бъде затворен за ремонт за 6 месеца - от началото на май до началото на ноември 2012 година. Това стана ясно след срещата на местното Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите (СХР) с Николай Галчев, представител на българо-португалския консорциум “Лена-Галчев”, който изпълнява проекта.

Работният обяд по покана на СХР - Велинград се състоя на 30 март, като в него участва и зам.-кметът Ася Хрисчева. След срещата председателят на СХР Златко Златанов съобщи сроковете за затваряне на дефилето, предложени от г-н Галчев. От фирмата-изпълнител са подчертали, че в рамките на ремонта трябва да бъдат направени 125 прореза на пътя за поставяне на отводнителни тръби. Вече има съгасуване с БДЖ и след 1 юни ще се пристъпи към събаряне на моста-надлез на входа на дефилето. Хубавата новина е, че парите за ремонта са осигурени и затова изпълнителите предлагат цялостно спиране на движението, за да може до 1 ноември 2012 г. пътят да бъде изцяло ремонтиран и асфалтиран.
Г-н Златанов каза, че са обсъдили вариант за пропусквателен режим поне за юли и август, когато е силният туристически сезон. От “Лена-Галчев” не са поели никакви обещания за подобен облекчен режим, тъй като по време на ремонта пътният участък ще бъде опасен за движение.
Ще претърпим огромни загуби през 2012 година - това е общото мнение на членовете на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите. Въпреки това не планират протестни действия, както през лятото на 2011 г., когато успяха да се преборят затварянето на дефилето да стане не от 1 юли, а от 1 август. Сега от тяхна страна протести няма да има - с надеждата, че за Коледа ще имаме хубав път от магистрала “Тракия” през Велинград до Юндола.
Възниква обаче друг сериозен проблем, по който СХР - Велинград ще настоява за среща с ръководството на Агенция “Пътна инфраструктура”. Той е свързан с обходните маршрути, тъй като по повечето от тях също са планирани ремонти. Припомняме, че вече има проекти за ремонти на пътя Юндола - Разлог и в района на Батак и Пещера. Ще се ремонтира (но без цялостно затваряне) и отсечката Велинград - Юндола. От сдружението ще настояват за такъв график на ремонтите, при който Велинград да не остане откъснат от света и обходните маршрути от и за София и Пловдив да са гарантирани.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола