Велинград - online - 3 минути с Валентин Танев 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

3 минути с Валентин Танев
Публикувано 2012-04-17 09:21:50 от темпо

Времето за този разговор бе разчетено до секунда - само 3 минути, преди Валентин Танев да влезе в гримьорната, за да се подготви за началото на спектакъла “Гръм и плясък”. Заедно с актьорите от Сливенския драматичен театър Валентин Танев представи комедията вечерта на 10 април в пълния със зрители салон на читалище “Отец Паисий”.

- Столичните театрални сцени са ваши, телевизионният екран също, а вие правите постановка в Сливен и идвате да играете във Велинград - защо?
- Моята работа е да правя театър. Дали на сцената на Народния театър, в Сливен или във Велинград - няма значение. Играя еднакво и на сцената на Народния театър, и на всяка друга. Аз съм актьор, не съм пудра и си върша работата. Публиката е еднаква, аз играя за нея.
- Председателят на читалище “Отец Паисий” Цветан Котев казва, че вече сте приятел на Велинград, а знаем и че сте кръстник на рок-джаз клуба в читалището. Как избрахте името “Под сцената” и какви са впечатленията ви от Велинград?
- Предложих клубът да се казва “Под сцената” съвсем спонтанно. Велинград е прекрасен град, с много възможности, за съжаление все още неразработени. Впечатлен съм от хората, които се занимават с изкуство в читалището, те са предани и много сърцати. Ако общината застане зад тях, градът и всички хора ще спечелят.
- Тъй като разговаряме дни преди Великден, ще попитам дали се възражда българският дух, дали се сбъдва желанието “Да живее България!”?
- Много сложен въпрос. Не може да стане за една, две или пет години и е въпрос на лична мотивация на всеки от нас. Не става със закон или наредба. Това, което правят хората в читалището във Велинград, е част от духа на България. Всеки да си върши работата в своята област - това е духът на възраждането.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води