Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 17.04.12 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 17.04.12
Публикувано 2012-04-17 09:45:05 от темпо

ПИСАНИ ЯЙЦА На Велики четвъртък най-много великденски яйца във Велинград се нашариха в ателието в Историческия музей. От ранно утро тук писалките хванаха десетки деца от Велинград и екскурзианти от различни краища на България. Традиционната за Чепинско техника за писане с восък се оказа увлекателно приключение дори за момчетата. А първото самостоятелно изписано яйце за Великден ще остане хубав спомен.


ТЪРНОВО Със съдействието на общината Историческият музей и Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Ал. Константинов” ще представят Велинград на международната борса “Културен туризъм” във Велико Търново. Най-авторитетното изложение в културната столица на България започна на 16 април и ще продължи с много събития през цялата седмица

КРЪСТАВА Тази неделя, 22 април, жителите на Кръстава ще избират кмет на селото. До извънредния вот се стигна, след като съдът касира редовните избори през есента на 2011 г. За кметското място отново ще се борят Мустафа Еюпов от ГЕРБ и Мустафа Узунов от ДПС.

ПЛАЩАНЕ На 11 април кметът Иван Лебанов и изпълнителният директор на “Изипей” Георги Маринов подписаха договор, по силата на който задълженията към общината вече ще могат да бъдат заплащани и на близо 2000-те каси на финансовата институция на територията на страната и чужбина.

ИТАЛИЯ Група от 20 ученици, трима преподаватели и директорът Емил Моллов от СОУ “Васил Левски” замина за Италия след спечелен проект по програма “Коменски”. В дните на пролетната ваканция велинградчани обменят опит с връстниците си от уличище “Енрико Ферми” в град Понтадера, които през есента ще върнат гостуването във Велинград.

ПРАЗНИК На Светли петък, 20 април, своя храмов празник ще чества параклисът “Свети Животоприемен източник” в парка до Лятното кино във Велинград. По традиция ще бъде раздаден курбан за здраве и благодейнствие.

СЪВЕТ Председателят на фондация “Бъдеще” - Ракитово Янко Кривонозов бе избран за член на Областния съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси. Първото заседание на областния съвет за 2012 г. се проведе на 9 април в Пазарджик, а домакин на следващото ще бъде община Ракитово.

От редакцията: Във връзка с Великденските празници този брой на вестника е приключен редакционно на 12 април 2012 г.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води