Велинград - online - Серия от успехи за ПГД “Иван Вазов” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Серия от успехи за ПГД “Иван Вазов”
Публикувано 2012-04-23 22:36:11 от темпо

Сребърни медали от Панорамата на професионалното образование
Четири сребърни медала и купа за отборно трето място - това е отличната равносметка на възпитаниците на велинградската Професионална гимназия по дървообработване “Иван Вазов” от националното състезание “Панорама на професионалното образование”. Четвъртата Панорама се проведе на 19 и 20 април 2012 г. в палата 3 на Пловдивския панаир и в нея се представиха 555 ученици от 212 професионални гимназии в страната.
Основната цел на Панорамата е да покаже нивото на професионалното образование в България и да създава и развива връзките между училищата, бизнеса и висшите учебни заведения.
Представителите на ПГД “Иван Вазов” се състезаваха в категорията “Стилни мебели и дърворезба” и отново доказаха, че вече са изградени професионалисти. Освен сребърните медали те получиха поздравления и лично от министъра на образованието Сергей Игнатов, който посети щанда на велинградската гимназия и се снима с медалистите.

Номинация за наградата “Иван Рилски” Регионалният инспекторат на образованието - Пазарджик номинира директорката на ПГД “Иван Вазов” инженер Росица Рускова за наградата “Иван Рилски”. Всяка година в навечерието на 24 май високото отличие се присъжда от Министерството на образованието на педагози, показали високи резултати в своята работа.
Г-жа Рускова разбра за номинацията по време на семинара на РИО, на който гимназията бе домакин. Сред събитията на форума бе и засаждането на дръвче като част от инициативата “Подари дръвче, засади гора”, чийто патрон е министърът на образованието Сергей Игнатов. В навечерието на Деня на Земята - на 21 април в двора на гимназията, дръвчето, подарено от Ваня Кастрева от РИО - София, бе засадено от г-жа Росица Рускова и г-жа Валя Кайтазова, експерт в РИО - Пазарджик.

Искам да успея в моята професия
Професионална гимназия по дървообработване “Иван Вазов” във Велинград работи по проекта “Успех” по схемата “Да направим училището привлекателно за младите хора”, съфинансиран от ЕСФ и ОП ”Развитие на човешките ресурси”.
В гимназията е сформиран клуб “Искам да успея в моята професия” към област на извънкласна дейност “Предприемачество”. В него членуват ученици от девети до дванадесети клас. Под ръководството на учителите-специалисти Альоша Кадьов, Димитър Мавров, инж. Татяна Керина, инж. Катя Даскалова и Вера Алексиева те най-напред усвояват теоретичната част, свързана с изграждането и функционирането на фирма за производство на сувенири от дървесина; нейната ценова стратегия и възможностите на пазара.
Придобитите знания получиха своята реализация в изработването на красиви декоративни пана и колички. С тези изделия Професионална гимназия по дървообработване “Иван Вазов” ще се представи на традиционното изложение в Интер Експо център в София под наслов “Светът на мебелите”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води