Велинград - online - Важни избори в БСП 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Важни избори в БСП
Публикувано 2012-04-23 23:29:41 от темпо

Общинската организация на БСП във Велинград ще проведе отчетно-изборна конференция тази неделя на 29 април. Такава конференция се прави през 4 години, след завършен пълен цикъл от отчетно-изборни събрания в основните партийни организации. В нашата община техният брой е 31, като всяка организация вече е излъчила своите делегати на квотен принцип - по един делагат на всеки шестима членове.

Именно на делегатите на конференцията се пада тежката задача да приемат отчетите за работата на 31-мата членове на Общинския съвет на БСП и на общинските съветници от партията. След това делегатите чрез таен вот (така е по устав) ще изберат председател на партията. През последните години този пост неизменно печели Тома Пачалов. Колко и кои ще са претендентите за председател ще стане ясно на самата конференция, защото практиката показва, че по традиция в БСП в последния момент се правят много самоотводи. Взето е решение на конференцията да присъстват и членове на БСП, които не са избрани за делегати, но са предложени за ръководни постове - те обаче няма да имат право на глас. Другият важен избор е за членове на бъдещия нов Общински съвет и Контролна комисия на партията.
Сред най-отговорните задачи на делегатите на общинската конференция ще бъде да изберат петимата социалисти от Велинград, които ще вземат участие в конгреса на БСП на 19 и 20 май. Конгресът ще е арена на битката за лидерския пост в БСП, към който в момента явно са се устремили Сергей Станишев и Георги Първанов. Всеки от тях има своето лоби в общините, включително във Велинград и за всеки е важно кои точно ще са делегатите, избрани от общинските събрания. Това предопределя очакването, че на предстоящата отчетно-изборна конференция във Велинград ще има официални гости от висшето партийно ръководство.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България