Велинград - online - Защо баните в Чепино все още стоят затворени? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Защо баните в Чепино все още стоят затворени?
Публикувано 2012-04-23 23:33:19 от темпо

Вече близо година и половина двете бани в Чепино не могат да се ползват, защото са заключени. На едната стои надпис “Банята е в ремонт”, а на другата виси катинар. Отдавна хората си задават въпроса защо толкова дълго време се проточи отварянето на баните? Нали вече са на общината и тя трябва да ги стопанисва и да ги предостави за ползване на местните хора и на гостите на курорта.

С такива въпроси се обърна към редакцията на вестника и нашият читател Трифон Павлов, който си припомни направени обещания, че баните в Чепино ще заработят около Нова година. Само че той се пита за коя Нова година става дума, защото явно не е за 2012 г.
Припомняме на читателите, че в края на ноември 2011 г. със заповед на кмета Иван Лебанов бе определена общинска комисия, която прие от бившите концесионери Кална баня и баните в Чепино. Бяха направени необходимите ремонти, разглеждаха се различни варианти за съдбата на баните и намерения те да заработят от началото на 2012 г. Това вече се случи за Кална баня, където общината ползва вода от даденото й за стопанисване находище “Власа”.
Квартал Чепино все още е без действаща баня, защото тук общината няма възможност да прекара вода от “Власа” и е необходимо получаването на разрешение от “Басейнова дирекция за управление на водите” - Пловдив за ползване на минералната вода, която е изключителна държавна собственост. В края на февруари 2012 г. от общината е изпратен проект за ползването на тази минерална вода, която захранва баните в Чепино, но до този момент разрешението все още не е получено. Общината е подготвила баните за ползване, но продължава да чака получаването на разрешение от “Басейнова дирекция”.
От пресцентъра на дирекцията в Пловдив разбрахме, че определеният срок за издаване на разрешението според Закона за водите е в рамките на 2-3 месеца от подаване на заявлението за получаването му. Това е един технологичен срок, в който се проверява изрядността на цялата документация за конкретния случай. Тоест някъде до края на май т.г. може да се получи нужното разрешение за ползването на минерална вода и баните в Чепино да отворят врати. Остава ни само да чакаме, докато държавната бюрократична машина се задвижи и доведе случая до така желания благоприятен край.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България