Велинград - online - “Зелени” послания от училищата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Зелени” послания от училищата
Публикувано 2012-05-01 09:31:28 от темпо

Тази година много от учебните заведения във Велинград по свой начин отбелязаха Деня на Земята 22 април. Ето някои от инициативите, посветени на чествания в цял свят ден:
ПГГС “Христо Ботев”: На 19 април учениците от клуб “Пътешественик” с ръководител Сн. Гончева тържествено отбелязаха Деня на Земята.
В приятна атмосфера на чашка руски чай те разказаха историята на този празник. С помощта на подготвените презентации запознаха присъстващите с райските кътчета на общия ни дом. Голям интерес предизвикаха разказите за Баргузинския резерват и за бялата мечка - стопанина на Арктика. И като на празник звучаха музика и вълнуващи стихове. Естествен завършек на тържеството бяха думите, около които се обединиха всички присъстващи: “Да пазим Земята! Тя е нашият общ дом!”.
ПГИТ “Ал. Константинов”: Дните от 23 до 27 април бяха обявени за седмица на географията. Поводът бе денят на Земята и откриването на новия кабинет по География и икономика в училището. Всеки ден от седмицата бе посветен на различни теми: ден на планетата Земя, големите градове в света, красотите на България, големите градове в България и глобалните проблеми на съвременността.
Всеки ден учениците получаваха информационни брошури с интересни и любопитни факти, а в големите междучасия и между двете смени бяха показани видеофилми и презентации по определената тема за деня. Кабинетът по география се превърна в център за знания, където всеки проявяващ инетрес към тази наука може да разгледа енциклопедии, справочници, карти, списания и да попътува виртуално из целия свят. В мероприятията активно участие взеха учениците от 9 клас, специалност ”Икономическа информатика” и преподавателите по география. Материалите и информацията бяха изработени от студио ”Интернет работилница” и студио ”SOS за планетата Земя” - извънкласни дейности по проект ”УСПЕХ”.
ОУ “Христо Ботев”: Училището в кв. Каменица организира десетдневка под мотото “Да подадем ръка на природата Тя започна на 23 април с еко-спектакъл, дело на млади природозъщитници и с оригиналната идея 42 “зелени” послания да полетят с балони над Велинград. През дните, посветени на Земята, учениците ще съберат хартиени отпадъци, които ще се превърнат в нови книги, ще участват в конкурси за рисунка, есе, разказ, стихотворение и плакат на екологична тема, ще поработят в училищния двор и ще творят предмети от отпадъчни материали. Десетдневката ще приключи на 7 май със среща-разговор с представители на Община Велинград на тема “Заедно ще съхраним Земята”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай