Велинград - online - “Y.E.S.“ в Италия - епизод I на проекта 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

“Y.E.S.“ в Италия - епизод I на проекта
Публикувано 2012-05-01 09:40:40 от темпо

От 12 до 21 април 2012 г. 22-ма ученици заедно с четирима учители от СОУ “Васил Левски” - Велинград гостуваха на италианското училище “Енрико Ферми” в град Понтедера по програма “Коменски” - проект “Y.E.S.”
Групата от СОУ “Васил Левски” замина за София на 12 април и пътува със самолет до летището в Бергамо, Италия. Следобяд всички бяхме настанени в семействата на италианските си партньори, а на следващата сутрин вече започнахме с работата по проекта.
Запознахме се с останалите ученици от училище “Енрико Ферми”, включени в проекта и след като бяхме разделени на групи, започна нашето градско сафари. Всеки отбор,съставен от четири италиански и четири български ученици, трябваше в рамките на 2 часа да открие няколко забележителности в Понтедера и за доказателство да се снима с тях. По време на изпълнението на тази задача ние се опознавахме и се забавлявахме много. След това трябваше да направим презентация с нашите снимки и да се състезаваме с другите отбори. Накрая имаше награди за най-добрите. Следобедът беше свободен и имахме възможност да прекараме време с италианските си приятели.
Съботата прекарахме във Флоренция. Там посетихме Galleria dell'Accademia, където е изложена статуята на Давид от Микеланджело и галерия Уфици, където са изложени платна на Джото, Леонардо да Винчи, Ботичели, Рафаело, Микеланджело и други прочути творци. Разходихме се по един от великолепните мостове на река Арно. Също така видяхме и най-голямата катедрала във Флоренция - Санта Мария дел Фиоре. Посещението на този важен за историята град остави в нас незабравими спомени.
Следващият ден прекарахме със семействата, при които бяхме отседнали. Повечето от нас се насладиха на невероятната гледка към морето. Този ден ни помогна да се запознаем още по-добре с италианската култура.
В понеделник сутринта показахме щанд, на който имаше разнообразни предмети от бита и културата на България. Италианските учители и ученици бяха наистина впечатлени, най-вече от невероятните за района писани яйца, а също и от традиционната българска мартеница. Интересът беше много голям и повечето от нещата бяха продадени.
Следобяд всички отидохме в град Пиза и се насладихме на невероятната наклонена кула и красивата църква до нея. Бяха ни възложени и няколко забавни задачи, с които да опознаем по-добре мястото, на което бяхме.
Във вторник сутринта се качихме на влака за градЛиворно, намиращ се на морето. Първо се разходихме с лодка по канал “Венеция”,който води до морето. След това посетихме най-известната крепост и нейната кула и се насладихме на невероятната гледка от върха й. Видяхме и красивата тераса с изглед към морето, която е един от символите на града. В следобедните часове се поразходихме из града, хапвайки сладолед, а по-късно някои от нас посетиха и морски аквариум, пълен с разнообразни и интересни морски животни.
В сряда денят ни премина в училището. Сутринта правихме презентации, отговаряйки на въпроси, свързани с местата, които бяхме посетили. След това се проведе приятелски волейболен и баскетболен мач между двете училища.
В четвъртък се разходихме из природата на Тоскана. Минахме по много важен за средновековието път, който води до средновековен замък. Имахме водач, които разказваше историята на местността увлекателно. Всички бяхме много впечатлени от посещението ни в средновековната крепост. Въпреки че нямахме време да се качим до върха, чухме много за създателите й и с голям интерес влязохме в нея. След като свършихме с обиколката из красивите средновековни стени на малкото градче Паникале, всеки един от нас се върна при семейството, в което беше отседнал.
На следващия ден, който беше последният с италианските ни партньори, посетихме СПА комплекс в Баньо Виньони. Беше много релаксиращо, особено след последните два изтощителни дни. След като се върнахме в Понтедера имахме време да се сбогуваме със семействата.
В събота на 21 април, в 5 часа сутринта, тръгнахме с автобус от Понтедера, за да се качим на самолета до България и да се върнем в родния Велинград. Пътуването ни до Италия бе едно изключително преживяване и определено ще остане в съзнанието ни за много дълго време.
Медиен екип: Даниела Бъндева, Иванина Аврамова, Христина Влахова

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води