Велинград - online - Млада вълна в БСП 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Млада вълна в БСП
Публикувано 2012-05-01 09:56:36 от темпо

След 4 мандата като председател на БСП от 2000 г. насам Тома Пачалов отстъпи лидерския пост на Георги Янчев. С таен вот на 29 април 105 делегати на общинската отчетно-изборна конференция избраха новото ръководство на партията. Двубоят за председател бе между Тома Пачалов и Георги Янчев, след като всички останали предложени от партийните организации претенденти си направиха самоотводи. Георги Янчев получи подкрепата от 70, а Тома Пачалов от 35 съпартийци.

Новият председател на БСП е сред младите партийни кадри, вече втори мандат е заместник-кмет в екипа на Иван Лебанов. Той благодари на всички, които с гласуването си са показали позиция и подчерта, че БСП не е лидерска партия и затова ще разчита всички да работят заедно така, че на предстоящите парламентарни избори да спечелят повече мандати от ГЕРБ в Пазарджишкия избирателен район. Георги Янчев специално благодари на Тома Пачалов, изтъквайки, че той е останал верен на БСП, не се е поддал на лични интереси и ще разчита много на неговата помощ.
“Партията е в нови дрехи”, коментира избора една от делегатките на конференцията. Това потвърждава и съставът на новия Общински съвет на БСП. Сред избраните 31 членове на “пленума” наред с ветераните има и голям брой млади хора. С най-много гласове в ръководството бяха избрани Г. Янчев, Ив. Лебанов, К. Шулев, В. Аврамов, Т. Кютов, Сп. Шулев, Н. Делиев, В. Милушева, Юл. Ковачева, Ив. Бандаков, Пл. Алеков и др. В контролната комисия влязоха Ганка Кандева като председател, Невена Ролева, Иван Тричков, Веселин Пещерски и Георги Джаров. Велинградската организация излъчи петима делегати за конгреса на БСП в края на май. Във висшия партиен форум ще участват Г. Янчев, Ив. Лебанов, В. Аврамов, К. Шулев и Ст. Юруков.
Гости на отчетно-изборната конференция бяха петима членове на Националния съвет на БСП: Георги Пирински, Веладин Битолски, Валери Жаблянов, Иван Лебанов и Стефан Юруков, който получи специални поздрави по случай 60-тия си рожден ден.
В отчетния си доклад Тома Пачалов анализира резултатите от президентските и местни избори, даде критична оценка за управлението на ГЕРБ и посочи като основни задачи на БСП организационно укрепване и сплотеност, за да победят на парламентарните избори догодина. Първоначално социалистите запазиха мълчание по доклада, но изказванията на гостите провокираха дискусия за единството на партията, мястото на младите хора, способността на БСП да бъде алтернатива на сегашното управление, връзката на ръководството на партията с членовете по места. Кметът Иван Лебанов попита какво прави ръководството на БСП, за да осигури мнозинство в Общинския съвет и призова делегатите да подкрепят младите в БСП. Много от делегатите говориха за капсулирането на партията и нуждата да бъде по-открита към хората, да има ясни позиции по важни за обществото проблеми, да бъде идейния двигател на Велинград. Сега тези надежди на социалистите са съсредоточени в новоизбраното ръководство, а следващото изпитание за единството и кондицията на БСП предстои на конгреса след по-малко от месец.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай