Велинград - online - Мнозинството иска отговори и/или оставки 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Мнозинството иска отговори и/или оставки
Публикувано 2012-05-01 10:03:10 от темпо

Три питания с множество подвъпроси към кмета на общината Иван Лебанов внесоха преди сесията на 26 април съветниците от ГЕРБ и ЕНП. Питането на Реджеп Ходжов от ЕНП изискваше детайли по договора между общината и фирма “Еко Титан”, а от ГЕРБ питаха за консултанските договори и договорите с ползватели на топла минерална вода.

Секретарят на Общинска администрация Стоянка Кърпачева предостави отговор на въпросите за минералните води, а останалите две питания останаха без отговор. И този път кметът Иван Лебанов не присъства на заседанието на Общинския съвет, а по време на последната точка с питанията от кметския екип в залата остана само зам.-кметът Исмет Бабучи.
Заместник-председателят на Общинския съвет Александър Гагов каза, че занапред питанията винаги ще са първа точка в дневния ред и на всяка сесия ще будят ОА с въпроси. Той нарече “цинизъм” криенето на договора между общината и “Еко Титан” и прикани колегите си да искат “нечия оставка”: “Ако не дадат договора, ще сезираме прокуратурата и ще внесем искане за оставка на някой заради неспособност да си изпълнява задълженията”.
От името на ГЕРБ Йордан Аршинков изрази недоволство от отговора за договорите за ползване на общинските водопроводи за минерална вода. От 2008 г. общината е изпратила писма на 25 фирми-ползватели, но не е последвало сключване на договори и плащания по тях: “Ето ги парите за “паяк”, вземете си ги!”, каза Й. Аршинков.
Реджеп Ходжов също се възмути, че договорът с “Еко Титан” е най-голямата държавна тайна. Според него ОА обижда съветниците, като не отговаря на внесените по закон питания, а именно в тези въпроси се крият натрупаните от общината задължения.
Заради грубата словесна атака срещу г-жа Кърпачева се наложи председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова да призове колегите си да спазват Етичния кодекс. В защита на Общинска администрация зам.-кметът Исмет Бабучи призова за взаимно уважение и обърна внимание върху факта, че от ОА не са отказали да дадат информация, а ще го направят на следващо заседание, тъй като въпросите обхващат период от няколко години.
И това не успокои страстите - за финал на скандалите Александър Гагов заяви, че ако на следващото заседание не видят договора с “Еко Титан”, то Общинският съвет ще напусне сесията.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България