Велинград - online - Финал на 4-годишен труд 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Финал на 4-годишен труд
Публикувано 2012-05-08 08:03:32 от темпо

Преди 4 години първият випуск екскурзоводи в Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Алеко Константинов” започна да работи по проекта “Опознай и представи своя роден край”. Главната цел на бъдещите екскурзоводи бе да покажат Велинград не само като СПА столица, а с неговото културно-историческо богатство.

“И се радвам, и ми е мъчно, защото след броени дни нашите дванадесетокласници излитат от класната стая”, каза преподавателката по история Фани Спасова, която заедно с Атанаска Геджева бе ръководител на проекта. На 3 май ученици и учители представиха финалния резултат от своя 4-годишен труд. Всичките им изследвания за туристическите атракции, еко-пътеките, археологичеките обекти, традиционните за нашия край обичаи вече са събрани в богато илюстрирана книга. Специални благодарности бяха отправени към Историческия музей във Велинград, който помага по проекта през всичките 4 години.
Бъдещите екскурзоводи и музейните работници бяха заедно и на заключителния етап по проекта, който се проведе под формата на състезание между 7 отбора от 12 “б” клас. Всеки от отборите бе подготвил презентация по избрана тема от съвременната история на Велинград: просвета, туризъм, култура, личности, храмове и транспорт. В ролята на жури бяха директорът на Историческия музей Снежана Велева, археологът Димитър Байраков и специалистът по нова история Надежда Ангелова заедно с ръководството на гимназията в лицето на директора Александър Табаков и помощник-директорите Дора Ланджова и Снежана Похлупкова.
На първо място в състезанието се класира отборът, избрал темата “личности” в състав Петя Денизова, Веселин Каракиев и Юсеин Палов. Второ място зае отбор “Туризъм I” - Цвета Живкова, Йорданка Гончева и Албена Табакова. На трета позиция е отборът с тема “Храмове” - Георги даскалов и Ангел Стамболов. Победителите получиха награди от училището - флашки, грамоти и книги, а от музея им подариха книги от поредицата “Цепина”.
Най-ценното от приключилия проект е натрупаният опит. Всички сме свидетели, че Велинград има нужда да бъде много по-детайлно опознат и представен като туристическа дестинация.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България